blomsterløk

Blomsterløk

Høsten er her, og det betyr at det er tid for blomsterløk. Gjør en liten innsats nå og få betalt i bøtter og spann til våren. Eller i bedd og potter, for å være mer presis. Nå er utvalget av blomsterløk stort på Plantebørsen. Kom innom og sikre deg dine favoritter. 

Vi har en mengde ulike sorter i hagesenteret. Hos oss finner du klassikerne og de mest populære, men i tillegg kan du også finne sjeldnere sorter som du ikke ser i hele nabolaget. Her ser du noe av det du finner på Plantebørsen akkurat nå. 

Disse spirer først

Vinterblom spretter opp fra bakken gjerne før snøen har smeltet, og krokus er heller ikke fremmed for å stikke hodet opp mellom snøfondene. Det finnes svært mange slag av krokus, og mange kulturformer er dyrket frem. Selv om krokus ikke lever naturlig i Norge, finner man de likevel ofte fordi de lett forviller seg.

Eranthis Cilicica er tyrkisk vinterblom
Vårblomster

Mange typer narsisser

Narsisser er en stor slekt i påskeliljefamilien. De mest kjente sortene er påskeliljer og pinseliljer. Narsisser kommer i ulike former og farger, noen er enkle mens andre er doble i blomsten. 

påskeliljer

Dilla på Scilla?

Det er du ikke alene om, i så fall! Disse nydelige små blomstene er et verdsatt vårtegn. Når snøen smelter, lager Scilla blå (eller hvite) tepper på plenen. 

scilla
scilla
scilla

Tulipanmani

Tulipanen er en slekt i liljefamilien, og det finnes mer enn 6000 sorter av tulipaner. De har i århundrer vært svært populære løkvekster, og på 15-1600-tallet kunne en tulipanløk koste mer enn en stor gård. Dette «hysteriet» rundt tulipanene ble kalt tulipanmani.

Hagetulipanene (Tulipa x gesneriana eller T. hybrida) deles inn i mange grupper. Den mest kjente gruppen er Darwintulipanene, som har lange kraftige stilker og store blomster. Disse populære tulipanene blomstrer lenge, er naturaliserende og sprer seg naturlig. 

Triumph er en annen kjent gruppe, med tulipaner med sterke stilker og blomster med klassisk tulipanform. Tulipanene i denne gruppen er en krysning mellom enkle tulipaner og Darwintulipaner.  Disse tulipanene blomstrer lenge og tåler gjerne litt «vær». 

tulipaner
tulipaner
tulipan
Purple Prince, Triumph

Botaniske/villtulipaner er en gruppe hardføre tulipaner som er godt egnet for norske forhold. De er generelt lavere enn andre, men får ofte flere blomster per løk. Disse tulipanene er naturaliserende og sprer seg. 

tulipan

Papegøyetulipaner er tulipaner med svært dekorative blomster. Kronbladene er gjerne vridde eller krøllede og med sterke farger. Disse nydelige tulipanene er mindre hardføre. Frynsetulipaner er en annen type dekorative tulipaner, disse med frynsete kronblader. 

tulipan
tulipan
tulipaner

Svevende og majestetiske allium

Allium, eller vårløk, er svært dekorative i hagen. Størrelsen varierer mellom 20-250cm i høyden, og blomsterballene kan være mellom 2-25 cm store. Allium pynter veldig fint opp i hagebedet, og sett gjerne flere i et bed innimellom lavtvoksende vekster. 

allium
allium
allium

På Plantebørsen finner du nå i tillegg anemoner, hyasinter, krøll-lilje og mye mer. 

Velkommen innom Plantebørsen for en hyggelig handel!

Kilder:

https://snl.no/tulipan

 

PRODUKTKATEGORIER
NYLIG VISTE PRODUKTER

Ønsker du å motta e-poster med hagetips samt informasjon om tilbud og spesielle hendelser (vaffeldager m.m.)? Registrer din e-postadresse her.