høst plantebørsen

Fint i hagen nå

Det er lett å kjenne seg litt nedstemt når sommeren er på hell. Høsten kommer, og det beste man kan gjøre er vel å omfavne den.

Ikke la hagen være et deprimerende syn fremover, men gjør den fin med det som blomstrer nå.

hortenisa

Her får du noen tips til hva som er ekstra fint i hagesenteret nå.

Tartarleddved

Lonicera tatarica ‘Arnold Red’

Tartarleddved er en prydbusk med kraftig, opprett vekstform. I juni får den store røde blomster, mens nå på høsten pynter den opp hagen med sine oransje frukter. 

Denne busken er nøysom og har lite krav til vokseplass. Den trives i sol og halvskygge. H7

tartarleddved

Praktmagnolia

Magnolia ‘March til frost’

Denne fantastiske magnoliaen skal blomstre hele sesongen fra april til september. Blomstene er mørkerosa på utsiden/undersiden og hvite på innsiden/oversiden. Bildet under viser hvordan den ser ut i hagesenteret nå (30.august)

Praktmagnoliaen trives i full sol. H2

praktmagnolia
praktmagnolia

Sibirlønn

Acer ginnala

Sibirlønn er en høy og bred busk som lyser fint opp på denne tiden med sine høstfarger. Dette er en vinterhard, nøysom og tørketålende busk som er super til for eksempel leplantning. 

sibirlønn

Argentinsk verbena

Verbena bonariensis

Argentinsk verbena, også kalt jernurt og kjempeverbena, er en kraftigvoksende staude (ettårig) som blir rundt 1-2 meter høy. Blomstringstiden er juli-september. Den har små, lyselilla og duftende blomster på de grasiøse lange stilkene. Argentinske verbena er dessuten populær blant pollinerende insekter.

Den selges som ettårig staude/sommerblomst, men den kan overvintres inne frostfritt. 

kjempeverbena

Vrihassel

Corylus A. ‘Contorta’

På Plantebørsen har vi nå høye og flotte eksemplarer av vrihassel. Den er oppstammet og med spiralvridde greiner. De karakteristiske grenene gjør den dekorativ også etter at bladene har falt. 

Vrihassel er nøysom, men trives best i næringsrik og varm jord. 

vrihassel

Mye er i sesong nå

Det er mye som blomstrer og modnes nå og fremover. Blant annet kan du akkurat nå kjøpe epletrær med modne epler hengende på grenene. DET er stas. 

Og dette er jo tiden hvor syrinhortensiaen ser ut som en drøm. På Plantebørsen finner du en mengde ulike sorter av syrinhortenisa nå. 

syrinhortensia
syrinhortensia

Velkommen innom Plantebørsen for inspirasjon og en hyggelig handel! 

PRODUKTKATEGORIER
NYLIG VISTE PRODUKTER

Ønsker du å motta e-poster med hagetips samt informasjon om tilbud og spesielle hendelser (vaffeldager m.m.)? Registrer din e-postadresse her.