vårløk tulipaner

Gartnertipset juni

 

«Nå er det lurt å rydde i bedet. Fjerne ugress og renske opp i løkplantingen. På ferdigblomstrede tulipaner knekker du av blomsten, men lar bladene bli stående en stund. Dette for å trekke næring til løken, slik at du får fine tulipaner også til neste vår.»

Gartner Oddvar

La bladene få stå

Det kan være fristende å kappe ned alt med en gang, men det vil altså lønne seg å gi bladene tid til å sende næringen ned til løken. La bladene visne og bli gule før du kutter de ned. På den måten dannes det blomsterknopper for neste år. Du kan også gjerne gjødsle løkplanten rett etter blomstringen, for å gi løken en ekstra boost.

Gjør deg selv en tjeneste og fjern ugresset

Det er lurt å ta vekk ugresset før du mister kontrollen over det. Ugress er gjerne vekster som lett kan overta plassen og sette kjepper i hjulene for vekstene du har plantet. Ugresset kan stjele av næringen og vannet til blomstene i bedet, og fjerne mye av lystilgangen. Fjern derfor ugresset før det får spredd seg og tatt over plassen i bedet.

Bilde fra OBP
Bilde fra Obp.no

 

…Visste du at…

…den svært standhaftige skvallerkålen mange sliter med i hagen sin, fint kan spises? Som stjernekokken Trond Svendgård så treffende sa det; «If you can`t beat them, eat them».

Les mer om bruk av ugress i mat her.

Matskribent, forfatter og programleder Andreas Viestad anbefaler også skvallerkål i mat, la deg inspirere her.

Kilder:

https://www.aftenposten.no/familieogoppvekst/i/RR5kM2/kokkens-tips-til-deg-med-ugress-i-hagen-if-you-cant-beat-them-eat

https://www.dinside.no/bolig/spis-opp-skvallerkalen/61280468

https://www.obp.no/

 

 

PRODUKTKATEGORIER
NYLIG VISTE PRODUKTER

Ønsker du å motta e-poster med hagetips samt informasjon om tilbud og spesielle hendelser (vaffeldager m.m.)? Registrer din e-postadresse her.