Hageidyll i Mjøndalen

Effektiv og rimelig hageoppfriskning 

Rita og Espen har en idyllisk tomt i Mjøndalen. Der var de i gang med å bygge ny hytte og hadde planert ut med skråninger og lagt ut jord for planting og gress, da de tok kontakt med Plantebørsen i sommer kun for å supplere med noen planter i hagen. Arild (daglig leder) dro på befaring og ga paret skreddersydde tips og råd for deres uteplass.

På en slik befaring får du forslag til hvilke hageplanter som passer i akkurat din hage, både med tanke på hva som vil kunne trives og florere, men også med fokus på at dine ønsker skal ivaretas. Her kan vi være behjelpelige med å skisse opp en helhetlig og gjennomført hage helt fra bunnen av, eller vi kan for eksempel komme med forslag til best utnyttelse av en utfordrende del av hagen.

Parets tomt er omgitt av mye natur, med tjern og skog tett på. Her var det god plass til å lage både gressplen og dekorative bed. Det ble foreslått å bruke ferdigplen, slik at det ville være grønt fra dag 1. Et staudebed ville passe godt inn, og med en rad med sedum på oversiden av staudebedet, ville det sammen skape fine farger og nyanser i hagen. Rita og Espen hadde allerede planlagt en flott skiferplatting, og der trengte de hagemøbler for lange sommerkvelder. Her ble de anbefalt en tur innom hagesenteret for å selv se hva de liker best. Ut mot veien hadde de laget en jordvoll hvor det ble foreslått å legge sedum for å skape farger. Det var fokus på å skulle bevare tomtens harmoniske og naturlige uttrykk som gjør at den passer så godt inn i omgivelsene.

Rita og Espen falt for de spennende ideene Arild hadde for deres hage og bestemte seg for å gå for hele pakken. Dermed skulle det pusses opp med staudebed, prydbusker, sedummatter og ferdigplen. Paret valgte seg også ut stilfulle hagemøbler til uteplassen, som ble kjørt hjem til dem og satt på plass.

Nye hagemøbler
Hillmond uttrekksbord med Bo kunstrottingstoler

På Plantebørsen er vi opptatt av å se kundens behov og komme frem til løsninger som skaper en uteplass som gir kunden en god følelse. Det skal være godt å være i hagen, enten du bruker den til rekreasjon eller som lekeplass.

Paret ønsket at vårt prosjektteam skulle ta seg av alt arbeidet, og på den måten sikre en profesjonell gjennomføring.

«Vi ante ikke at dere sitter med så mye kompetanse og at dere kan gjøre alt helt fra scratch. Vi visste heller ikke at det er så rimelig å få profesjonell hjelp i hagen.» -Espen

Sedum på jordvollen

Sedummatter ble lagt på steinvollen ut mot veien for å skape farger. Under sedummattene ble det først lagt barkduk for å holde unna ugress, med en filtduk over for å holde på vannet på grunn av hellingen på steinvollen. For å holde sedumen på plass ble det lagt netting over sedumen som ble stripset i sedumduken.

Trykk på bildene for å se nærmere.

Beplantning av stauder og busker

Hagen ble pyntet opp med stauder og busker. På fremsiden av huset ved inngangspartiet ble det plantet en stor og kraftig japansk blodlønn (Acer palmatum ‘Bloodgood’). Den passer godt til å stå på en lun og solfylt plass, og er virkelig et syn med sine mørkerøde blader mot det friske grønne gresset i bakgrunnen. Staudebedet ble fylt opp med en mengde ulike stauder, blant annet hosta, geranium, salvie, prydgress, vinterglans, bergenia, peoner og solhatt. Ellers ble det plantet flere busker i staudebedet og eller rundt om på tomten, blant annet syriner, vierhortensia, klatrehortensia, hengeblodbøk og japanlerk.

Trykk på bildene for å se nærmere.

 

Ferdigplen

Ferdigplen er frodige matter  med ferdiglaget gress. Ved bruk av ferdigplen får du en grønn gressplen av topp kvalitet fra første dag.

Trykk på bildene for å se nærmere.

Espen og Rita anbefaler Plantebørsen

På spørsmål om de ville anbefalt oss til andre er svaret et klart ja. De opplevde at hagearbeidet ble utført på en effektiv og profesjonell måte. I hagesenteret fikk de god kundebehandling og veiledning i hagemøbelavdelingen. De opplevde å bli godt ivaretatt som kunder.

«En liten stund etter at jobben var gjort tok Arild i tillegg en oppfølgingssamtale med oss over telefonen. Han minnet oss på at vi måtte huske å vanne. Vi anbefaler alle med nybygg å kontakte dere.» -Espen

Takk til Rita og Espen for at vi fikk dele deres erfaringer.

Trenger du hjelp i hagen og er interessert i en befaring, ta kontakt med oss. Vi kan nås på e-post arild@planteborsen.no eller fredrik@plateborsen.no. Les mer om hagehjelp her.

Les mer om hjelp i hagen her.