alunrot
alunrot

Alunrot – en fin høststaude

Alunrot er en staude som kan gi farger til hagen hele sesongen. Den er spesielt fin nå på høsten, når mange andre stauder er ferdige for i år. Alunrot er populær å bruke som kontrastplante, bunndekker og i krukker. 

Alunrot heter Heuchera (fra den tyske botanikeren Heucher) på latin og Coral bells på engelsk. Opprinnelig kommer alunrot fra Nord-Amerika og er en planteslekt som tilhører sildrefamilien. 

Det finnes mange slag av alunrot. Generelt kan man si at de har store, rundlappede blader i rosett, og at blomstringen ofte er av mindre betydning enn bladverket. Blomstene er som små bjeller som sitter i grenete klaser på en stilk som blir rundt 30-40 cm høy. 

Det mest oppsiktsvekkende med alunrot er fargespekteret og evnen til å skape fargenyanser i hagen. Men det er i tillegg mange andre gode grunner til velge alunrot. Ved siden av å være en god kontrastplante gjør det brede bladverket at alunrot passer godt å bruke som bunndekker og i forkant av bed. Den er hardfør og kan gjerne plantes i krukker og potter. Enda en fordel ved alunrot er at den passer godt å bruke som snitt. Både fordi den er dekorativ og fordi den holder seg lenge. Dessuten er den en staude som tiltrekker seg bier og sommerfugler. 

Kom gjerne innom Plantebørsen for å se hele utvalget av alunrot. Nå er det -50% på alle stauder.

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Thuja smaragd hekk langs vei

Vintergrønn hekk

koreakornell

Koreakornell

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.