klipping av hekk med hekksaks
klipping av hekk med hekksaks

Essensielle hageredskaper alle bør ha

Les mer om noen av våre hageredskaper her.

Beskjæring med automatisert redskapGode river for vedlikehold av plen

Plenen er en viktig del av enhver hage og vi vil gjerne at den skal være grønn og frodig fra snøen smelter til langt utpå høsten. Noen gode runder med raking gir plenen gode leveforhold, samtidig som den ser penere og mer ryddig ut.
Vi anbefaler alle hageeiere å gå til anskaffelse av både plast- og jernrive. Plastriven egner seg for generelt vedlikehold, og når du skal fjerne løv fra plenen før frosten setter inn, er det også plastriven du tar i bruk. Jernriven er velegnet dersom du har fått brune flekker og partier uten gress på din plen. Med sine skarpe tagger lufter riven litt i jorden. Dette skaper gode forhold når du skal så nye frø.

Gode spader til hagearbeidet

Hagearbeid vil nærmest uten unntak innebære graving i jorden. Når planter skal sås eller jord skal flyttes, skiftes eller vendes, er det nødvendig med en spade som får jobben gjort. Hos oss finner du et bredt utvalg hagespader i ulike størrelser.

En god rosesaks

Dersom blomster og planter hører hjemme i hagen din, vil en rosesaks være en nødvendighet. Blomster, busker, klatreplanter og vintergrønt er alle levende vesener, og for at de skal få gode leveforhold må de klippes fra tid til annen. Her kan det lønne seg å investere i en god og kvass saks som klipper stilker og tynne grener rett av.
klipping av hekk med hekksaks

Ugressjern til luking og stell

Ugress er et kjent irritasjonsmoment for alle med hage, og det er lite som kan gjøres for å hindre at ugresset dukker opp. Et godt ugressjern gjør imidlertid jobben med å fjerne ugresset litt enklere. Med ugressjernet stikker du opp alle uønskede vekster, for eksempel løvetann og brennesle.

Hekksaks til trimming av hekk og planter

Hekken vil fra tid til annen nyte godt av litt trimming, og da er det nødvendig med en god hekksaks. Å komme til overalt på hekken er ikke nødvendigvis så enkelt. Derfor er hekksaksen laget for å ha lang rekkevidde og gjøre hekktrimmingen litt mindre krevende. Invester i en funksjonell hekksaks, så ligger forholdene til rette for at din tomt skal kunne rammes inn av en flott og jevn hekk.
Dersom du har behov for å klippe og beskjære litt tykkere grener, har vi også grovere hekksakser til dette formålet.

Hageredskapene fortjener også litt kjærlighet

Det er ikke bare hagen som setter pris på litt pleie med jevne mellomrom. Også hageredskapene kan med fordel få litt kjærlighet når en lang hagesesong er over. Spyl alle spader og fjern gress og jord fra river og sakser. Da unngår du at det oppstår rust og mugg i løpet av vinteren, og du har redskaper du kan bruke igjen år etter år.
Kom innom vårt hagesenter for å se vårt fulle utvalg med redskaper til hagen. Vi gir deg gjerne anbefalinger om redskaper som dekker dine behov.

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Thuja smaragd hekk langs vei

Vintergrønn hekk

koreakornell

Koreakornell

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.