fbpx
Hekk
Hekk

Gartnertipset februar

Skal du lage hekk i hagen?
 

 

Les deg opp og finn ut av hva slags hekk som best egner seg hos deg. Har du en klar plan når våren kommer, så sparer du tid i tillegg til at du unngår bomkjøp.

-Gartner på hagesenteret-

 

Kartlegg behov og ønsker

 

Dette er en fin tid for å legge spennende planer for hagen. Skal hekken være vintergrønn? Trenger du en hurtigvoksende hekk? Hva med blomster og bær på hekken? Og kanskje viktigst; hvilke hekkplanter vil trives i din hage?
Det er flere ting du bør tenke på, ved valg av type hekk.

 

Hekk med bladverk

 

Mange ønsker dekorative hekker med vakre blader. Et bladverk i full flamme om høsten er et praktfullt syn. Noen ønsker en hekk som blomstrer på våren. Søtmispel har hvite blomster i mai, og en hekk av Sargenteple prydes av nydelige epleblomster om våren. Andre syns det er fint å kunne plukke spiselige bær fra hekken. Da er Svartsurbær midt i blinken.
Men blader betyr også at hekken blir naken om vinteren og at den vil gi deg en ekstra rakejobb. Er dette avskrekkende for deg, så kan vintergrønt være det beste alternativet.


Vintergrønne hekker


Ønsker du en hekk som er grønn gjennom hele året så er det vintergrønne planter som gjelder. Veldig mange går for Thuja. Thuja er et godt valg når du vil skjerme deg for vind og innsyn. Den vokser forholdsvis fort og du får raskt en høy hekk. Velg mellom den tette pyramideformede Smaragden, eller den bredere søyleformede Brabanten.
Barlind er også mye brukt i hekk. Barlind er en smal vintergrønn vekst med mørkegrønne korte nåler.


Les mer om hekk her.

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Søtpotet

Søtpotet

Hagesenter

Plante hekk om høsten

Hvit allium bilde fra OBP

Allium

alunrot

Alunrot – en fin høststaude

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer