kuleprimula
kuleprimula

Hvilken er din favoritt, og hvorfor?

Idag er det Kirsti som svarer:

  • Hvilken sommerblomst er din favoritt, og hvorfor?

“Petunia surfinia. Fordi den blomstrer i mengder hele sommeren.”

  • Hvilken staude er din favoritt, og hvorfor?

Primula denticulata (kuleprimula). Fordi den kommer tidlig opp om våren og lyser opp i mitt staudebed. Kan fåes i flere farger.”

  • Hvilken prydbusk er din favoritt, og hvorfor?

“1. Sommerfuglbusk fordi jeg blir glad av å se på sommerfugler som kommer i mengder på sommeren, når det blomstrer. 2. Bambus, fordi den gir god skjerming både sommer og vinter.”

Litt om noen av Kirstis favoritter:
Petunia surfinia:
Hengepetunia eller Petunia surfinia er en mye brukt sommerblomst. Som navnet tilsier, er hengepetunia en type petunia som vokser bortover heller enn oppover. Den passer derfor veldig fint i balkongkasser og ampler. Rik på blomster og kan stå helt til frosten kommer. Man kan dermed ha glede av surfiniaen en lang sesong. På Plantebørsen har vi som regel et stort utvalg av hengepetunia, alt fra den klassiske mørkerosa til den mer uortodokse typen i sort. Noen hengepetuniaer er doble i blomsten. Andre har duft. Vi selger surfiniaen både som enkeltplante og som ampel. I sommerblomstavdelingen vår finner du også et stort utvalg av million bells, en småblomstret type av hengende petunia.


 
kuleprimulaKuleprimula:
Dette er en lettdyrket staude for blant annet stenpartier. Blomstene er ballformet og kommer i flere farger. En dekorativ og hardfør staude. Trives i sol/halvskygge.
 
 
 
 
Bambus:
Denne busken skiller seg ut ved at den er vintergrønn og dermed skjermer både sommer og vinter. Den kan brukes som solitærplante eller som hekk. Bambus er både fin å se på og skaper i tillegg god stemning med den raslende lyden den lager i vinden.

 
Velkommen innom hagesenteret for å se på utvalget nå. Kontaktinformasjon finner du her.
 

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Thuja smaragd hekk langs vei

Vintergrønn hekk

koreakornell

Koreakornell

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.