Lag kjøkkenhage på terrassen

Å dyrke frem sin egen mat er en gledelig trend stadig flere kaster seg på. Og hva er vel bedre enn å kunne spasere ut døren og hente ut deilige råvarer du har dyrket helt selv? Maten blir ikke mer kortreist enn når den kommer fra egen terrasse. Drømmen om egen kjøkkenhage er dessuten oppnåelig uansett hvor mye plass du har å ta av. Her får du tips om hvordan du lager kjøkkenhage på din balkong eller terrasse.
Kom gjerne innom hagesenteret så hjelper vi deg med å planlegge din kjøkkenhage.
Dyrkekasse med krydderplanter

Dobbel planteglede med spiselig gevinst

Planting og plantestell er hobbyer som gir avslapning og avkobling for mange. Enda lettere å bli interessert i planting og dyrking blir det når det du planter gir spiselig gevinst. Det er gøy å følge med på fremgangen etter hvert som frukt, bær eller grønnsaker vokser frem, og enda bedre blir det når du kan servere egendyrket salat eller plukke egne urter til matlagingen.
Les også mer om å bruke plantestell til rekreasjon og avkobling her.

Vi hjelper deg med å komponere din kjøkkenhage

Mange er ikke klar over alle mulighetene som finnes når det kommer til å lage sin egen kjøkkenhage. Er du usikker på hvordan du best utnytter plassen du har til rådighet, kan du gjerne komme til oss og få hjelp med å  komponere din kjøkkenhage. Vi har blant annet hjulpet familier som savnet hage med å bli nærmest selvforsynt, med salater, grønnsaker, urter og bær.

Det meste kan dyrkes i en stor potte

Lapins morelltreDet er mye som kan settes i potte. Har du først gått til innkjøp av en som er litt romslig, så er du klar for å begynne dyrkingen. I potten kan du sette ulike tradisjonelle grønnsaker, men du kan også gjøre terrassen litt eksotisk med for eksempel druetre, kirsebærtre eller en stamme med solbær eller rips. Her har vi skrevet litt om å dyrke frukt og bær i egen hage.
Dersom du ikke har tålmodighet til å vente på at frø skal spire, kan du helt fint velge ferdig utvokste planter. Da trenger du bare å gi dem stell og kjærlighet, og kan plukke og spise fra plantene med en gang.

Egendyrkede grønnsaker til salaten

Alt du ønsker å putte i salaten, kan du i utgangspunktet dyrke hjemme hos deg selv. Dyrk populære salatsorter som ruccola. spinat eller bladsalat. Disse høstes så fort de er klare og kan dermed sås i flere omganger gjennom sesongen for kontinuerlig tilgang til deilige og friske salatblader. Agurk, tomater, sukkererter, reddik og squash er også grønnsaker det fint går å plante hjemme. Bruk høyden på de ulike plantene til din fordel, og sett høye og lave planter i samme potte. Da utnytter du plassen best.

Urter på balkongen

Krydderurter er noe av det enkleste du kan dyrke, og det krever svært liten plass. Samtidig er det ekstra stas å kunne benytte egendyrket koriander, gressløk, sitrongress og basilikum i matlagingen.

Plantekasser er din venn under dyrkingen

Med en plantekasse har du egentlig alt du trenger til dyrkingen, og det er perfekt når du ønsker å plante litt forskjellig. Vi har plantekasser på ben fra Elho. Disse lar plantene komme litt opp fra bakken, og passer godt for deg som har kjøkkenhagen på balkongen.
Fyll kassen med et lag med lecakuler for å sikre god drenering før du fyller på med jord. Når dette er gjort, er du klar til å så de frøene eller plantene du ønsker. Husk også å vanne mye og hyppig, og gjødsle med jevne mellomrom for å sørge for at jorden har tilstrekkelig med næring.
plantekasse med paprika og urter

Plantene til kjøkkenhagen kjøper du hos oss

Vi selger alt du trenger til kjøkkenhagen, og hjelper deg gjerne med å komme i gang. Enten du har en hageflekk du kan bruke eller kun skal plante litt i en krok på balkongen – drømmen om egen kjøkkenhage er innen rekkevidde. Vi anbefaler alle å hoppe på trenden med egendyrket, kortreist mat. De fleste vil nok kjenne litt på mestringsfølelsen når de kan høste det de har sådd. Kom gjerne innom oss for flere hagetips – eller hent inspirasjon i våre utstillinger.

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Thuja smaragd hekk langs vei

Vintergrønn hekk

koreakornell

Koreakornell

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.