Orientvalmue
Orientvalmue

Orientvalmue

Papaver orientale

Valmue er en fellesbetegnelse på planter i valmueslekten, og er en del av valmuefamilien. Karakteristisk for valmuer er vakre blomster på høy stilk. Valmuer har melkesaft og frøkapsler. 4 arter av valmue vokser vilt i Norge; svaldbardvalmue, fjellvalmue, kolavalmue og polarvalmue. I tillegg har flere valmuearter forvillet seg inn i norsk natur, som sibirvalmue og kornvalmue. Vanlige valmuer i norske hager er orientvalmue, sibirvalmue, opiumvalmue, tulipanvalmue og kornvalmue.

Orientvalmue

Orientvalmue er en art av valmue. Det finnes mange sorter av orientvalmue, og de kommer i ulike størrelser og fargenyanser.

Sorter vi har/har hatt i hagesenteret: ‘Beauty of Livermere’, ‘Brilliant’, ‘Prinzessin Viktoria Louise’, ‘Royal Wedding’, ‘Allegro’, ‘Blickfang’, ‘Flamenco’, ‘Harvest Moon’, ‘Karine’, ‘Patty’s plum’, ‘Turkenlouis’ med mer.

Orientvalmuen har finflikete, grågrønne blader i rosetter ved bakken. Bladene er vintergrønne. Orientvalmuen blir 60-90 cm høy, og på tuppen av de lange stilkene sitter enkeltsittende blomster. Blomstene er store og skålformede, og kan minne om silke eller sateng. Blomsterfargen kan være i ulike nyanser av oransje, rød, rosa eller hvit. I orientvalmueblomstenes kjerne er det gjerne svarte støvbærere og store frøkapsler.

Orientvalmue
Orientvalmue

Blomstene er store og skålformede, og kan minne om silke eller sateng. Blomsterfargen kan være i ulike nyanser av oransje, rød, rosa eller hvit. I orientvalmueblomstenes kjerne er det gjerne svarte støvbærere og store frøkapsler.

Blomstringstiden er i juni-juli. Ettersom bladene visner ned etter blomstring og etterlater et tomt hull i staudebedet, kan det være lurt å ha andre blomster med blomstringstid rett etter orientvalmuen som kan ta over i bedet.

Orientvalmuen trives i veldrenert jord og kan stå i sol eller halvskygge. På grunn av sin dyptgående pælerot, er dette ikke en staude som er særlig flyttbar.

Valmuer i hagen: orientvalmue, sibirvalmue, opiumvalmue, tulipanvalmue, kornvalmue.

Orientvalmue
Orientvalmue
SE FLERE INSPIRASJONSAKER
rhododendron

Rhododendron i hagen

Bergasters 'Rudolf Goethe'

Bergasters ‘Rudolf Goethe’

Høstblomstrende

Buskasters ‘Apollo’

buskasters

Buskasters ‘Herbstgruss vom Bresserhof’

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer