Skap romfølelse på terrassen med blomsterkasser
Skap romfølelse på terrassen med blomsterkasser

Skap en trivelig uteplass

Velg riktige utemøbler

Uteplassen er din plass, og det er derfor viktig å velge utemøbler som passer dine behov. Gjør en vurdering av alt fra ønsket størrelse og type møbler, til hvilke materialer som passer. Ulike møbelmaterialer stiller ulike krav til vedlikehold, noe som er viktig å ta i med betraktningen.
Grå sittegruppe til uteplassen

Sofa- eller hjørnegruppe for deg med litt plass

De fleste som har litt plass til rådighet, velger å ta utgangspunkt i en sofa- eller hjørnegruppe med spisebord. Da har man plass til mange personer, og mulighet for å enkelt ta middagen utendørs. Har man enda mer plass, kan man velge å inkludere noen gode stoler til avslappende dager på terrassen.

Grønne innslag skaper liv på uteplassen

Når man har møblene på plass, er gjerne planter neste steg når det komme til å skape et trivelig uteområde. Med planter er mulighetene mange, så her setter kun uteplassens potensiale og dine personlige preferanser grensene. På ditt hagesenter vil de være behjelpelige, dersom du er usikker på hvilke planter som passer klimasonen der du bor.

Bambus rasler flott i vinden

Bambus er en plante som de siste årene har blitt veldig populær. Den er et eksotisk innslag i hagen eller på terrassen, og rasler flott i vinden når det blåser. Et bonsaitre kan også være et spennende valg. Disse kommer i mange ulike størrelser.

Velg flere små planter

Et godt tips er å velge mange mindre planter og blomster, fremfor én større. Da føles uteplassen raskt varmere og lunere. Bruk vegger, kasser og potter for å spre plantene utover. Inkluder gjerne innslag av vintergrønt. Disse klarer stort sett seg selv gjennom vinteren, og er hyggelige å se ut på fra stuevinduet under den kalde årstiden.
Planter til terrasse og hage

Kunstige planter er også lov

Er du av de som mangler grønne fingre, eller ikke har tid eller mulighet til å legge innsats i plantene? Husk at kunstige planter også bidrar til en hyggeligere uteplass. Kunstige planter er svært populære, og finnes i mange flotte og livaktige varianter.
Les også vår artikkel med plantetips for nybegynnere her.

Skap romfølelse med potter og kasser

Blomsterkasser og -potter skaper fin inndeling på litt større terrasser. Dette er et praktisk og dekorativt virkemiddel, enten du ønsker å ramme inn og skjerme, eller vil bruke planter som romdelere for å skape ulike seksjoner på terrassen.
Skap romfølelse på terrassen med blomsterkasser

Slik får du mye ut av lite

Har du liten plass til rådighet, for eksempel kun en liten balkong, er det desto viktigere å utnytte denne på en god måte. Liten plass er allikevel ingen hindring for å kunne skape et hyggelig miljø som du trives i.
Et godt tips til deg med liten balkong, er å ta veggene og høyden i bruk. Her kan du sette opp alt fra trivelige klatreplanter og dekorative rammer, til sammenleggbare bord. Ved å velge et halvt bord som slås ut fra veggen, sparer du mye plass ved å bare behøve å ha bordet fremme når det skal brukes.
På en liten balkong er det sjelden plass til store sittegrupper, men man kommer langt med noen gode stoler og et mindre bord. Kanskje får du til og med plass til en sofa? Det viktigste er å finne ut hva som er det viktigste elementet for deg, og prioritere dette. Pynt deretter opp med puter, lysslynger og potteplanter, og du får en balkong der du ønsker å tilbringe tid.

Forleng utesesongen med en varmelampe

Selv sommeren i Norge kan by på kjølige kvelder, men utesesongen kan enkelt forlenges ved å investere i en varmelampe. Dersom du har litt tak på uteplassen, kan en taklampe med varme være en god løsning, men vi har også frittstående varmelamper, og mindre, bærbare typer. Disse egner seg spesielt godt på en mindre balkong.

Trenger du inspirasjon til uteplassen?

På vårt hagesenter i Lier har vi flotte utstillinger, der du kan hente inspirasjon og innredningstips. Vi gir gjerne råd og anbefalinger, og svarer på alt du måtte lure på.
Du finner vår kontaktinformasjon her.
 

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Thuja smaragd hekk langs vei

Vintergrønn hekk

koreakornell

Koreakornell

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.