Studentstorkenebb
Studentstorkenebb

Studentstorkenebb

Storkenebb

Geranium

Storkenebb er en artsrik planteslekt med rundt 26o arter i storkenebbfamilien. 13 arter av storkenebb regnes som opprinnelige eller naturaliserte i Norge. 

Generelt kan vi si at storkenebb er en nøysom og lett staude å ha med å gjøre. De vokser seg kraftig og fine uten å ta over hele bedet. Storkenebb har fine blomster med 5 kronblader  som kan være blant annet lilla, rosa eller hvite. Når og hvor lenge de blomstrer avhenger av arten. Noen storkenebb blir høye, mens andre er lavere i vekst og passer svært godt som bunndekkere.

Studentstorkenebb

Geranium cantabrigiense

Studentstorkenebb er en naturlig krysning mellom rosestorkenebb og dvergstorkenebb. Den får rosa blomster i juni-august, og blir rundt 30cm høy. Med sitt tette bladverk fungerer den fint som bunndekker. Bladverket blir rødt på høsten.

Denne stauden trives i sol eller halvskygge. H7

Noen sorter av studentstorkenebb som du kan finne på Plantebørsen er: Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ som får hvitrosa blomster, Geranium cantabrigiense ‘Cambridge’ som er mer rosalilla i blomstene, og Geranium cantabrigiense ‘St. Ola’ som er en hvit variant.

Les også om skogstorkenebbengstorkenebb, praktstorkenebb, brunstorkenebbrosestorkenebb og blodstorkenebb

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
rhododendron

Rhododendron i hagen

Bergasters 'Rudolf Goethe'

Bergasters ‘Rudolf Goethe’

Høstblomstrende

Buskasters ‘Apollo’

buskasters

Buskasters ‘Herbstgruss vom Bresserhof’

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer