Sittegrupper med bord til uteplassen
Sittegrupper med bord til uteplassen

Ta vare på utemøblene

Rett vedlikehold forlenger møblenes levetid

Sittegruppe fra LeoneDe færreste ønsker å bruke tid på vedlikehold av hagemøblene, men allikevel vil vi så klart at de skal se ordentlige ut. Mange velger derfor å gå til anskaffelse av nærmest vedlikeholdsfrie møbler til uteplassen. Hagemøblene vil imidlertid utsettes for naturlig slitasje og ulike værforhold. Rett vedlikehold kan derfor forlenge deres levetid betraktelig.
Hos Plantebørsen finner du alt du trenger for å innrede uteplassen. Se en oversikt over noen av våre hagemøbler her.

Hagemøbler i kunstrotting

Møbler i kunstrotting er svært populært. Slike møbler er flotte og se på, samtidig som materialet er tilnærmet vedlikeholdsfritt. Ved å velge kunstrottingmøbler med aluminiumsstamme forhindrer du at møblene ruster, og god kunstrotting tåler dessuten både sol og regn svært godt. Det er ikke noe problem å la disse møblene stå ute om vinteren, men da gjerne med trekk over.
Selv om kunstrotting krever lite vedlikehold, utsettes de allikevel for normal skitt og møkk. Rengjør møblene med såpe og vann, og husk at trykket fra en høytrykksspyler fort kan ødelegge møblene.

Vedlikehold av teakmøbler

Teakmøbler kan med fordel settes inn om vinteren, og krever rett vedlikehold for å forhindre at de blir sorte i fargen. Når man rengjør møbler i teak, er det viktig å bruke et surt rengjøringsmiddel. Dette gjelder for alle typer eksotisk tre.
Behandler du møblene med olje, økes deres motstandsdyktighet både mot vær og skitt. Påfør gjerne en vedlikeholdsolje jevnlig gjennom sommersesongen, men ikke bruk for mye; oljen skal ikke danne en film utenpå møblene.

Utemøbler i aluminium

Aluminium er et populært materiale for hagemøbler. Møbler i aluminium veier generelt lite, og er derfor lette å flytte rundt. De er heller ikke utsatt for rust på samme måte som stålmøbler, og kan fint stå ute gjennom vinteren.
Som regel krever slike møbler lite vedlikehold, og de kan enkelt vaskes med klut eller svamp og et egnet rengjøringsmiddel.
Sittegrupper med bord til uteplassen

Slik tar du vare på hageputene

Sofaputer som ligger ute er utsatt for mye slitasje fra vær og vind. Selv om det finnes puter som tåler å stå ute i regnet, vil som regel oppbevaring i en putekasse være å anbefale. Kjøp puter med utskiftbare trekk, så de kan tas av og vaskes, og bruk gjerne impregnering for å øke deres motstandsdyktighet.
 
 

Kontakt oss for tips om vedlikehold

Vil du ha flere råd om hvordan du best kan forlenge levetiden på dine utemøbler? Vi har lang erfaring og mye kunnskap om møblene vi fører.
Spør oss gjerne om alt du lurer på, enten du kommer innom hagesenteret vårt i Lier eller på telefon.

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Thuja smaragd hekk langs vei

Vintergrønn hekk

koreakornell

Koreakornell

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.