fbpx

Vår fineste hekkplanter

Har du bestemt deg for å plante hekk, men er usikker på hvilke planter du skal gå for? Her kan du lese om noen av våre fineste hekkeplanter.

Hekk er en inngjerding eller avgrensning av hagen med levende vekster. Den spiller ofte en viktig rolle når det kommer til å skape miljø og en god atmosfære, i tillegg til å skjerme for innsyn. 

Derfor er det lurt å se på mulighetene som finnes før man velger type hekk. På den måten er du sikker på å få akkurat det du ønsker deg av hekken. 

Her får du tips til prydbusker som kan gi deg en lekker inngjerding av hagen. Kanskje finner du en favoritt som passer perfekt hos deg? I tillegg får du høre om noen av våre ansattes favoritthekker.

Sargenteple

- Malus sargentii

Sargenteple er en prydbusk som gjør seg veldig fint som hekk. Om våren er en hekk av sargenteple lett å kjenne igjen med sine hvite, nydelige blomster som vokser tett i tett på grenene. 

Sargenteple er en prydbusk som gjør seg veldig fint som hekk. Om våren er en hekk av sargenteple lett å kjenne igjen med sine hvite, nydelige blomster som vokser tett i tett på grenene. 

Det er ikke bare om våren at hekken er fin. Om høsten får den røde dekorative bær, og bladene blir lysende gule.

KORT FORTALT:

  • Hardfør plante med H6
  • Trives best i sol
  • Vanlig jord
  • Blir 1-3 meter høy

«Vi har hatt hekken vår i 20 år…»

Vi har sargenteple som hekk hjemme. Det er min favoritt fordi den blomstrer rundt mai med hvite epleblomster. Etter blomstringen er den en grønn, tett og fin hekk. Den blir tett ved å klippe den. Klippes den ikke, blir den stor og buskete. Vi har hatt hekken vår i 20 år, og den er fortsatt like tett og fin. Og den har god herdighet.

-Magnhild, Plantebørsen

Snøballkrossved

- Viburnum opulus ‘Roseum’

Snøballkrossved, også kalt snøballbusk, er en varietet av krossved. Krossved-arten Viburnum opulus er hjemmehørende i Norge. Snøballkrossved er en kulturform av krossved som får hvite blomster, store som snøballer. Blomsterballene blir 7-8 cm og blomstrer i juni-juli.

Denne prydbusken kan være veldig fin å ha som hekk på et sted som er lunt og solrikt. Den blir 3-4 meter høy. ‘Roseum’ er nøysom, men likevel den minst herdige av snøballbuskene.

KORT FORTALT:

  • Grønn blader og full av «snøballer-blomster»
  • Blomstrer i juni-juli
  • Blir 3-4 meter høy
  • H4
SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Søtpotet

Søtpotet

Hagesenter

Plante hekk om høsten

Hvit allium bilde fra OBP

Allium

alunrot

Alunrot – en fin høststaude

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer