Logo plantasjen frg

Brunstorkenebb

Storkenebb

Geranium

Storkenebb er en artsrik planteslekt med rundt 26o arter i storkenebbfamilien. 13 arter av storkenebb regnes som opprinnelige eller naturaliserte i Norge.

Generelt kan vi si at storkenebb er en nøysom og lett staude å ha med å gjøre. De vokser seg kraftig og fine uten å ta over hele bedet. Storkenebb har fine blomster med 5 kronblader  som kan være blant annet lilla, rosa eller hvite. Når og hvor lenge de blomstrer avhenger av arten. Noen storkenebb blir høye, mens andre er lavere i vekst og passer svært godt som bunndekkere.

Brunstorkenebb

Geranium phaeum

Brunstorkenebb hører naturlig hjemme i Sentral-, Sør, og Vest-Europa. Den vokser ikke naturlig i Norge, men har blitt naturalisert enkelte steder på Østlandet.

Brunstorkenebb er en tuedannende vekst med grønne blader. I juni-juli får den mørke brunfiolette og nikkende blomster. Høyden er 50-70 cm. Denne stauden passer fint å bruke i stauderabatter. Den trives i sol til halvskygge.

Les også om skogstorkenebbengstorkenebbstudentstorkenebb, praktstorkenebb, rosestorkenebb og blodstorkenebb.

Produkt kontakt

Produkt kontakt

Henting og levering

Alle produkter kan hentes hos Plantebørsen. Hos oss kan du låne henger eller varebil. Har du ikke mulighet til å komme innom hagesenteret, kan du betale med Vipps (558633) hjemmefra og bestille hjemlevering. Vi har også bærbar bankterminal. Ta kontakt med oss om du ønsker dette.