Engstorkenebb

Storkenebb

Geranium

Storkenebb er en artsrik planteslekt med rundt 26o arter i storkenebbfamilien. 13 arter av storkenebb regnes som opprinnelige eller naturaliserte i Norge.

Generelt kan vi si at storkenebb er en nøysom og lett staude å ha med å gjøre. De vokser seg kraftig og fine uten å ta over hele bedet. Storkenebb har fine blomster med 5 kronblader  som kan være blant annet lilla, rosa eller hvite. Når og hvor lenge de blomstrer avhenger av arten. Noen storkenebb blir høye, mens andre er lavere i vekst og passer svært godt som bunndekkere.

Engstorkenebb

Geranium pratense

Engstorkenebb er viltvokende i Norge, og den er også mye brukt som hageplante. Det er en ganske høy staude og blir rundt 60-80 cm. I juni-juli blomstrer den med blåfiolette blomster. Dette er en staude som sprer seg lett og som derfor passer et sted hvor den kan dukke opp litt her og der. Derfor gjør den seg veldig fint i en naturhage eller i et løssnippet blomsterbed.

Engstorkenebb trives i sol og halvskygge. H7-8

Les også om skogstorkenebb, praktstorkenebb, studentstorkenebbbrunstorkenebbrosestorkenebb og blodstorkenebb.

Produkt kontakt

Produkt kontakt

Henting og levering

Alle produkter kan hentes hos Plantebørsen. Hos oss kan du låne henger eller varebil. Har du ikke mulighet til å komme innom hagesenteret, kan du betale med Vipps (558633) hjemmefra og bestille hjemlevering. Vi har også bærbar bankterminal. Ta kontakt med oss om du ønsker dette.