Orientvalmue

Papaver orientale

Valmue er en fellesbetegnelse på planter i valmueslekten, og er en del av valmuefamilien. Karakteristisk for valmuer er vakre blomster på høy stilk. Valmuer har melkesaft og frøkapsler. 4 arter av valmue vokser vilt i Norge; svaldbardvalmue, fjellvalmue, kolavalmue og polarvalmue. I tillegg har flere valmuearter forvillet seg inn i norsk natur, som sibirvalmue og kornvalmue. Vanlige valmuer i norske hager er orientvalmue, sibirvalmue, opiumvalmue, tulipanvalmue og kornvalmue.

Orientvalmue

Orientvalmue er en art av valmue. Det finnes mange sorter av orientvalmue, og de kommer i ulike størrelser og fargenyanser.

Sorter vi har/har hatt i hagesenteret: ‘Beauty of Livermere’, ‘Brilliant’, ‘Prinzessin Viktoria Louise’, ‘Royal Wedding’, ‘Allegro’, ‘Blickfang’, ‘Flamenco’, ‘Harvest Moon’, ‘Karine’, ‘Patty’s plum’, ‘Turkenlouis’ med mer.

Orientvalmuen har finflikete, grågrønne blader i rosetter ved bakken. Bladene er vintergrønne. Orientvalmuen blir 60-90 cm høy, og på tuppen av de lange stilkene sitter enkeltsittende blomster. Blomstene er store og skålformede, og kan minne om silke eller sateng. Blomsterfargen kan være i ulike nyanser av oransje, rød, rosa eller hvit. I orientvalmueblomstenes kjerne er det gjerne svarte støvbærere og store frøkapsler.

Produkt kontakt

Produkt kontakt

Henting og levering

Alle produkter kan hentes hos Plantebørsen. Hos oss kan du låne henger eller varebil. Har du ikke mulighet til å komme innom hagesenteret, kan du betale med Vipps (558633) hjemmefra og bestille hjemlevering. Vi har også bærbar bankterminal. Ta kontakt med oss om du ønsker dette.