Studentstorkenebb

Storkenebb

Geranium

Storkenebb er en artsrik planteslekt med rundt 26o arter i storkenebbfamilien. 13 arter av storkenebb regnes som opprinnelige eller naturaliserte i Norge.

Generelt kan vi si at storkenebb er en nøysom og lett staude å ha med å gjøre. De vokser seg kraftig og fine uten å ta over hele bedet. Storkenebb har fine blomster med 5 kronblader  som kan være blant annet lilla, rosa eller hvite. Når og hvor lenge de blomstrer avhenger av arten. Noen storkenebb blir høye, mens andre er lavere i vekst og passer svært godt som bunndekkere.

Studentstorkenebb

Geranium cantabrigiense

Studentstorkenebb er en naturlig krysning mellom rosestorkenebb og dvergstorkenebb. Den får rosa blomster i juni-august, og blir rundt 30cm høy. Med sitt tette bladverk fungerer den fint som bunndekker. Bladverket blir rødt på høsten.

Denne stauden trives i sol eller halvskygge. H7

Noen sorter av studentstorkenebb som du kan finne på Plantebørsen er: Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ som får hvitrosa blomster, Geranium cantabrigiense ‘Cambridge’ som er mer rosalilla i blomstene, og Geranium cantabrigiense ‘St. Ola’ som er en hvit variant.

Les også om skogstorkenebbengstorkenebb, praktstorkenebb, brunstorkenebbrosestorkenebb og blodstorkenebb.

Produkt kontakt

Produkt kontakt

Henting og levering

Alle produkter kan hentes hos Plantebørsen. Hos oss kan du låne henger eller varebil. Har du ikke mulighet til å komme innom hagesenteret, kan du betale med Vipps (558633) hjemmefra og bestille hjemlevering. Vi har også bærbar bankterminal. Ta kontakt med oss om du ønsker dette.