Purpursolhatt

Purpursolhatt Echinacea purpurea

Purpursolhatt

Echinacea purpurea

Purpursolhatt

Nøkkelinformasjon:

  • Mye brukt som naturmedisin
  • Staude i kurvplantefamilien, ble tidligere regnet som en del av slekten Rudbeckia
  • Vakre og hardføre
  • Pollinatorvennlige stauder

Purpursolhatt er en staude i kurvplantefamilien. Den ble tidligere regnet i slekten Rudbeckia. Dette er solhatten som er blitt mye brukt innen folkemedisinen som forebyggende mot forkjølelse og som lindrende middel. Det er stoffer i purpursolhatten som likner interferon, et protein kroppen produserer for å bekjempe infeksjoner.

Purpursolhatt er en høy staude og blir rundt 80-100cm. Opprinnelig kommer den fra Nord-Amerika, men trives godt som staude i norske hager. Dette er vakre og hardføre stauder.

Purpursolhatt oransje

Sortene av purpursolhatt vi har fått inn i hagesenteret våren 2021 er: Echinacea ‘Doubledecker’, Echinacea purpurea, Echinacea purpurea ‘Magnus’, Echinacea purpurea ‘Green Twister’, Echinacea purpurea ‘Lakota Orange’, Echinacea purpurea ‘Mellow Yellows’, Echinacea purpurea ‘Pow Wow’, Echinacea purpurea ‘Pow Wow White’, Echinacea pallida, Echinacea pur. ‘Doubledecker’, Echinacea pur. ‘Prairie Splendor’, Echinacea pur. ‘White Swan’ og Echinacea pur. ‘Wild Berry’.

Purpursolhatt

Echinacea purpurea ‘Magnus’: Denne purpursolhatten er en bievennlig staude som trives best i sol. Den har store rosa blomster og blir rundt 80-100cm høy. ‘Magnus’ blomstrer fra juli til september. H5

 

Echinacea ‘Doubledecker’: Denne purpurrøde solhatten blir rundt en meter høy. Den trives best i sol, og blomstrer juli-september. Purpursolhatt er svært dekorative og passer godt i bed og som snittblomst.

Echinacea purpurea ‘Pow Wow White’: Dette er en hvitblomstret purpursolhatt. Den trives i sol og blir rundt 50cm høy. ‘Pow wow white’ blomstrer i juni-september. H5

Echinacea pallida: Denne purpursolhatten kan stå både i sol og i skygge. Blomstringstiden er juli-september, og stauden blir rundt 90cm høy.

Echinacea purpurea ‘Mellow Yellows’: Denne purpursolhatten er gul. Den trives best i solen og blomstrer juni-september. Høyden er rundt 70cm. H5

Echinacea purpurea ‘Lakota Orange’: ‘Lakota Orange’ er en purpursolhatt som trives i sol og som strekker seg rundt 70cm over bakken. Blomstringstiden er juni-september. H5

Kilder:

Langelang, Knut (2005): Stauder i norske hager. Bergen: Vigmostad & Bjørke AS

 

PRODUKTKATEGORIER
NYLIG VISTE PRODUKTER

Ønsker du å motta e-poster med hagetips samt informasjon om tilbud og spesielle hendelser (vaffeldager m.m.)? Registrer din e-postadresse her.