Vi ønsker å gi noen gode råd om hvordan du tar vare på hagemøblene dine på best mulig måte.

 

Kunstrotting/plast/textilene

Rengjøres med en fuktig klut og Brafabs plastrengjøring eller et mildt oppvaskmiddel. Bruk ikke høytrykkspyler og plasser aldri varme gjenstander direkte på materiale.

Laminat

Rengjøres med en fuktig klut og litt oppvaskmiddel eller allrengjøringsmiddel. Tørk gjerne etter med en tørr klut. Plasser aldri varme gjenstander direkte på platen, bruk alltid underlag.

Nonwood

Rengjøres med en fuktig klut og et mildt oppvaskmiddel. Høytrykkspyler skal ikke brukes. Plasser aldri varme gjenstander direkte materiale, bruk undelag for glass da de kan bli veldig varme i sterk sol.

Akacia

For at møbelet skal beholde sitt vakre utseende bør det behandles med olje. Påfør olje flere ganger etter hverandre til så mye som mulig har absorbert. Overflødig olje tørkes bort. Vi anbefaler at møblene behandles med olje flere ganger hvert år, spesielt på våren før de tas ut for sesongen.

Malt/farget Akacia

Rengjøres med en myk klut og et mildt oppvaskmiddel. Tørk gjerne etter med en tørr klut. Beskytt møbelet for regn. Tørk av møbelet om det har regnet på det.

Teak

(Obs! Disse rådene gjelder ikke hvitpigmentert eller grånet teak.) Om teaken har blitt veldig møkkete rengjøres den med Wood cleaner, ellers kan man bruke kun vann og et mildt oppvaskmiddel. Bløt teaken en stund før rengjøring så overflaten mykner litt. Om trefibrene reiser seg etter rengjøring slipes overflaten lett med et fint sandpapir. La møbelet tørke minst ett døgn, etterbehandle med Wood protection alt. teakolje.

Hvitpigmentert teak

Rengjøres med lunket vann, et mildt oppvaskmiddel og en myk klut. La møbelet tørke helt, minst ett døgn. Etterbehandle med Wood protection som er helt fargeløs og forhindrer at fukt og flekker trenger inn i treverket.

Grånet teak

Rengjøres med lunket vann, et mildt oppvaskmiddel og en myk klut. Vedlikehold møbelet med Wood cleaner og Wood protection.

Furu

Når overflaten har blitt matt og vann ikke lenger perler seg er det på tide å behandle furumøblene. Rengjør først møbelet grundig, la det tørke i minst ett døgn før du behandler det med en olje. For malt furu gjelder det samme rådet som for Akacia.