Vanlig hassel

Vanlig hassel

Corylus avellana 

Vanlig hassel, eller villhassel, finnes naturlig over hele Sør-Norge og ved kyststrøk helt opp til Nordland. Det trives opptil 500 meter over havet. Det at det finnes så mye hassel i landet, gir et godt utgangspunkt for å kunne få modne frukt i Norge.

Dette er en løvfellende busk med opprett vekst eller et flerstammet tre, og kan bli rundt 4-5 meter. Vanlig hassel får næringsrike og gode nøtter på høsten. Bladene er ovale, og uregelmessig sagtannet. Om høsten blir bladene gule. Treet har lange, hengende hannrakler tidlig på våren, og litt senere får det mindre hunnrakler.

Vanlig hassel trives i sol og halvskygge, og i næringsrik, varm jord.

H6

Produkt kontakt
Produkt kontakt
Henting og levering

Alle produkter kan hentes hos Plantebørsen. Hos oss kan du låne henger eller varebil. Har du ikke mulighet til å komme innom hagesenteret, kan du betale med Vipps (558633) hjemmefra og bestille hjemlevering. Vi har også bærbar bankterminal. Ta kontakt med oss om du ønsker dette.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev, vil du være blant de første som får informasjon om nye produkter, eksklusive tilbud, tips til hagearbeid, og mye mer. Registrer deg i dag og hold deg oppdatert på det siste innen planter og hage! Ved å melde deg på, samtykker du til å motta vårt nyhetsbrev.