Logo plantasjen frg

Svartsurbær

Svartsurbær

Aronia melanocarpa 'Moskva'

Dette er prydbusken som har blitt kjent for sine superbær. De glinsende, svarte og spiselige bærene er fulle av antioksidanter. I tillegg til å ha superbær, er svartsurbær dekorativ med grønne glinsende blader som blir knallrøde om høsten.

Svartsurbær er en sunn og frisk plante som er fin i hekk enten du vil ha fri eller klipt hekk. 'Moskva' blir rundt 1-2 meter høy.

H6-7

Superbærene til svartsurbær:

Bærene til svartsurbær er spiselige og veldig sunne. De kan brukes til å lage blant annet saft og syltetøy.

Forskere tror svartsurbærene kan forebygge urinveisinfeksjoner og dermed redusere bruken av antibiotika.

«Vi tror aronia kan halvere bruken av antibiotika og styrke immunforsvaret til de eldre», sier Tonje Holte Stea. Hun er professor ved Institutt for helse- og sykepleievitenskap ved Universitetet i Agder.

Les artikkelen på forskning.no.

Produkt kontakt

Produkt kontakt

Henting og levering

Alle produkter kan hentes hos Plantebørsen. Hos oss kan du låne henger eller varebil. Har du ikke mulighet til å komme innom hagesenteret, kan du betale med Vipps (558633) hjemmefra og bestille hjemlevering. Vi har også bærbar bankterminal. Ta kontakt med oss om du ønsker dette.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev, vil du være blant de første som får informasjon om nye produkter, eksklusive tilbud, tips til hagearbeid, og mye mer. Registrer deg i dag og hold deg oppdatert på det siste innen planter og hage! Ved å melde deg på, samtykker du til å motta vårt nyhetsbrev.