Hvilken er din favoritt, og hvorfor?

Ansatte på hagesenteret har blitt spurt om de vil fortelle hvilke planter som er deres favoritter. Dette til inspirasjon for våre kunder.

Idag er det Kirsti som svarer:

  • Hvilken sommerblomst er din favoritt, og hvorfor?

«Petunia surfinia. Fordi den blomstrer i mengder hele sommeren.»

  • Hvilken staude er din favoritt, og hvorfor?

«Primula denticulata (kuleprimula). Fordi den kommer tidlig opp om våren og lyser opp i mitt staudebed. Kan fåes i flere farger.»

  • Hvilken prydbusk er din favoritt, og hvorfor?

«1. Sommerfuglbusk fordi jeg blir glad av å se på sommerfugler som kommer i mengder på sommeren, når det blomstrer. 2. Bambus, fordi den gir god skjerming både sommer og vinter.»

Litt om noen av Kirstis favoritter:

Petunia surfinia:

Hengepetunia eller Petunia surfinia er en mye brukt sommerblomst. Som navnet tilsier, er hengepetunia en type petunia som vokser bortover heller enn oppover. Den passer derfor veldig fint i balkongkasser og ampler. Rik på blomster og kan stå helt til frosten kommer. Man kan dermed ha glede av surfiniaen en lang sesong. På Plantebørsen har vi som regel et stort utvalg av hengepetunia, alt fra den klassiske mørkerosa til den mer uortodokse typen i sort. Noen hengepetuniaer er doble i blomsten. Andre har duft. Vi selger surfiniaen både som enkeltplante og som ampel. I sommerblomstavdelingen vår finner du også et stort utvalg av million bells, en småblomstret type av hengende petunia.

 

kuleprimulaKuleprimula:

Dette er en lettdyrket staude for blant annet stenpartier. Blomstene er ballformet og kommer i flere farger. En dekorativ og hardfør staude. Trives i sol/halvskygge.

 

 

 

 

Bambus:

Denne busken skiller seg ut ved at den er vintergrønn og dermed skjermer både sommer og vinter. Den kan brukes som solitærplante eller som hekk. Bambus er både fin å se på og skaper i tillegg god stemning med den raslende lyden den lager i vinden.

 

Velkommen innom hagesenteret for å se på utvalget nå. Kontaktinformasjon finner du her.