Grå sittegruppe i aluminium med glassbord
Grå sittegruppe i aluminium med glassbord

Derfor bør du velge utemøbler i aluminium

Hagemøbler i aluminium er populært. Det er mange gode grunner til å velge møbler i aluminium.

Stilrene møbler

Utemøbler i aluminium er gjerne enkle og rene i stilen. De er nette i utformingen, og kan derfor være et spesielt godt valg dersom du har liten plass til rådighet. I nybygg, leiligheter med mindre balkonger og funkisboliger kommer aluminiumsmøblene virkelig til sin rett, men de er tilpasningsdyktige og vil passe på de aller fleste eiendommer.

Har du god plass kan vi anbefale at du går for et litt kraftigere, nøytralt bord som base, og varierer med lette stoler i aluminium. Ønsker du deg litt forandring etter noen sesonger kan du enkelt skifte ut stolene. Da får uteplassen et helt nytt uttrykk, uten at du må gjøre de store endringene. Møbler i aluminium er imidlertid tidløse, og det er like fullt mulig å beholde de samme flotte møblene år etter år.

Værbestandige hagemøbler

Aluminiumsmøbler er svært værbestandige og tåler å stå ute sommer som vinter. I en hverdag der vi verdsetter enkle løsninger, er det deilig å slippe å måtte ta ned utemøblene når vinteren melder sin ankomst. Når det igjen går mot vår og varmere dager, står utemøblene allerede fremme. Gi dem en liten omgang med såpe og vann, så er de klare for en ny sesong.

Skal du ha utemøblene fremme om vinteren anbefaler vi imidlertid at de dekkes til dersom de ikke står under tak. Dette gjør at de klarer seg aller best. På samme måte kan vi anbefale at putene du har til utemøblene oppbevares i en putekasse når de ikke er i bruk. Selv om det i dag finnes et utvalg vannavstøtende og hurtigtørkende puter, er de allikevel utsatt for mye skitt og støv når de ligger ute. I putekassen holder de seg rene og fine, og er alltid klare til å tas i bruk.

Cube aluminiumsgruppe

Enkle å flytte på

Aluminium er et materiale med lav egenvekt. Dette gir lette møbler som det er enkelt å flytte rundt på. Dermed har du friheten til å ommøblere og omorganisere som du vil. Får du gjester er det også enkelt å hente frem et par ekstra stoler.

I vårt møbelsortiment har vi i tillegg en rekke sittegrupper bygget opp som moduler for å gi deg maksimal fleksibilitet. Da velger du selv hvor mange moduler du trenger, og dermed hvor stor sittegruppen skal være. Det betyr at du kan velge mellom mange ulike sittegrupper, selv når uteplassen din er begrenset i størrelse.

Hagemøbler Plantebørsen

Lite vedlikehold

En annen fordel med utemøbler i aluminium, er at de nærmest er vedlikeholdsfrie. De færreste ønsker å måtte legge ned tid på å holde møblene sine i stand, og det slipper du med gode aluminiumsmøbler. Vi anbefaler at du vasker lett over med klut eller svamp med jevne mellomrom eller når du ser at det er behov for det. Du kan med fordel også bruke et egnet rengjøringsmiddel.

Få hjelp til å velge riktig

Å velge utemøbler kan være vanskeligere enn man skulle tro. Vi anbefaler derfor alltid at du tar turen innom oss for å se hvordan møblene ser ut i virkeligheten før du tar valget. I vårt hagesenter i Lier har vi utemøblene utstilt, slik at du kan kjenne, prøvesitte og få en god formening om hvordan møblene vil ta seg ut hjemme hos deg.

Vi er behjelpelige med tips og råd. Vi har sett utallige uteplasser og vet som regel hva som vil fungere. Tar du med nøyaktige mål eller et bilde av plassen der møblene skal stå, kan vi gi deg enda mer tilpassede anbefalinger.

Velkommen innom Plantebørsen for en hyggelig handel!

Du finner oss her

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Thuja smaragd hekk langs vei

Vintergrønn hekk

koreakornell

Koreakornell

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.