sommerblomster i rosa og lilla
sommerblomster i rosa og lilla

Dette planter du på balkongen nå

Våren er her, temperaturene er godt på vei oppover og det er på tide å gjøre balkongen trivelig igjen. Noen er allerede i gang med å planlegge årets planter til balkongen, mens andre kanskje trenger litt inspirasjon. Her får du noen gode råd om hva du kan plante på balkongen i år.
Kom gjerne en tur til hagesenteret vårt for flere gode tips og råd, og en hyggelig handleopplevelse.

Husk dette før du planter på balkongen

Når du skal velge årets planter til balkongen, vil det lønne seg å tenke litt over forholdene. Har du en balkong som i hovedsak ligger i skyggen, kan det lønne seg å velge planter som krever mindre sollys for å overleve. Husk også på at selv om plantene står ute, er det viktig med gode vanningsrutiner. Jo større og kraftigere planter du har, desto viktigere er det å få vannet dem ordentlig. En tørst plante er tross alt ikke en glad plante.

Sommerblomster du har glede av gjennom sesongen

Sommerblomster er blomster som blomstrer gjennom sesongen, og takker for seg når den første frosten kommer. Du har friheten til å velge fra et enormt fargespekter og sette sammen kombinasjoner som gir deg mye glede. Sommerblomstene kjøper du ferdig i full fargeprakt. Veien til trivsel på balkongen kunne derfor ikke vært kortere.
Potter og krukker i ulike størrelser er din beste venn når du skal plante på balkongen. Kombiner gjerne potter i ulike stiler for et kult og unikt uttrykk. Årets flotteste krukker og potter finner du hos oss.
sommerblomster

Eksotisk stemning med tre på balkongen

Du tror kanskje at det finnes mange begrensninger når du kun har balkongen å plante på, men i realiteten er mulighetene mange. Hvorfor ikke sette et tre i potte? Det er noen hensyn som må tas, men det er likevel fullt mulig. Start med å velge en egnet potte. Da tenker vi først og fremst på at den er stor nok, med plass til at treets røtter får utfolde seg. Dessuten bør potten være beregnet på utebruk, for å tåle de kjølige nettene vi vet at vil komme.
Størst sjanse for å lykkes med ditt balkongtre har du hvis du velger et tre med god herdighet. Dvergsyrin, bonzai og hengelerk er alle saktevoksende trær som skaper stemning på balkongen, uten å vokse seg ut av den.

Kjøkkenhage på balkongen

Er du blant dem som gjerne skulle hatt spiselige vekster på ditt uteområde? Dette er heldigvis ikke kun forbeholdt de med en stor hage å plante i. Utnytt plassen på balkongen ved å plante urter, bær og grønnsaker i store potter. Mulighetene er mange, og vi har sett mange lykkes med blant annet kirsebær- eller solbærtre, månejordbær og blåbær i potte med surjord.
Vil du vite mer om hvordan du lager din egen kjøkkenhage? Det har vi skrevet om her.

Husk at kunstig også er lov

Vi forstår at ikke alle har lyst til å plante. Noen har heller ikke tid til å plante og stelle på balkongen. Vi tror derimot at alle ønsker å ha det hyggelig rundt seg, og noen grønne innslag utendørs bidrar i stor grad til økt trivsel. Hos oss finner du et bredt utvalg kunstige planter som kan live opp både innendørs og utendørs. Dagens kunstige planter er svært naturtro, og det kan rett og slett være vanskelig å skille kunstige planter fra levende.
Noe vi selger en del av er flotte kunstige buksbom-vegger. Disse er blant annet populære blant de som har terrasse eller balkong med glassvegg, og som ønsker delvis skjerming når de sitter utendørs. Det blir godt miljø av kunstige planter også – det er det ingen tvil om.

Hagesenteret er åpent – kom innom for plantetips!

Hvis du skal i gang med vårplanting på balkongen, kan vi anbefale en tur innom hagesenteret vårt i Lier. Utstillingen vår er åpen, og her kan du hente inspirasjon og få gode råd om fine plantekombinasjoner til balkongen. Vi opptrer gjerne som terrassekonsulenter og hjelper deg med å få mest mulig ut av uteplassen din.
Velkommen til oss – du finner vår kontaktinformasjon her.

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Thuja smaragd hekk langs vei

Vintergrønn hekk

koreakornell

Koreakornell

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.