Vårblomstrende
Vårblomstrende

Yes, det er vår!

– Dulis lille hage

Tusenfryd
Her skulle det egentlig først vises frem hvordan det så ut FØR vi rensket opp i minihagen vår. Men jeg glemte å ta bilder før vi satte i gang, og nå er jeg glad for det. Det var et sørgelig syn som helst bare bør glemmes.
Men nå begynner det å likne på vår her i Dulis lille hage.
(iallfall i utvalgte områder av hagen…)
For selv om vi har vært hjemme hele påsken her, så var det først på siste dagen at vi fant motet i oss til å sette i gang med hagen.
Ikke døm oss, vi er småbarnsforeldre. Zzzz.
Vårblomstrende
Uansett, vi satte i gang. Og egentlig var det ikke det evighetsprosjektet vi forespeilet oss. Vi måtte bare kvitte oss med kirkegårdstemningen. Så vi røsket opp forårets moro, samtidig som vi speidet etter overlevende. For det var noen hardbarkede tøffinger her.
En eføy som ble solgt som en-sesongers har kjempet seg gjennom vinteren, og får nå nye venner i krukken sin. Den kan nok trenge litt ekstra omsorg, så det kommer vi nok sikkert til å huske på å gi den. Garantert.

overvintret eføy
Denne eføyen overlevde i potten.

Og jordbærene! Vi ble så glade for å se at i år har jordbærplantene overlevd i potten. Jeg gjetter at det har med å gjøre at vi lot alt det gamle løvet og rasket bli liggende over plantene, som et beskyttende teppe. Det pleier å være lurt.

Vi plantet vårblomster. Jentene fikk velge hver sine favoritter. 3-åringen gikk for storblomstrede stemor, mens 5-åringen likte best de småblomstrede. De (les: jeg, mens de stod og så på) helte først lecakuler i bunnen, deretter god blomsterjord. Og så var det bare å sette blomsterskattene på plass og vanne.
Stemor

Vårløken må vi bare vente tålmodig på. Det er ekstra spennende å se hva som kommer opp, fordi jeg ikke husker hvilke løkblomster vi satte i høst.
Som sagt, småbarnsforeldre… Zzz.
Blomsterløk
Det var vel stort sett det vi rakk i går. Måtte jo leke litt og, da.
Duli -skribent for Plantebørsen

SE FLERE INSPIRASJONSAKER

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

BEDD

BEDD plantekasser innendørs

Kjøkkenhagen

Lag en enkel kjøkkenhage

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.