Evita lenestol med skammel
Evita lenestol med skammel

Gartnertipset april

Nå er det på tide å finne frem hagemøblene dine, slik at du har en god plass hvor du kan sitte og nyte de spirende vårløkene.
-Gartner på hagesenteret-

Nå er det tid for å ta en titt på hagemøblene. Sjekk om de er hele, har behov for pleie eller om de trenger en vask.
De færreste ønsker å bruke mye tid på vedlikehold av hagemøblene, men likevel vil vi så klart at de skal se bra ut. Mange velger derfor å gå til anskaffelse av nærmest vedlikeholdsfrie møbler til uteplassen. Hagemøblene vil imidlertid utsettes for naturlig slitasje og ulike værforhold. Rett vedlikehold kan forlenge deres levetid betraktelig.
Hva slags type møbler du har avgjør i stor grad hvor mye vedlikehold som skal til.

Teak

Lett smuss vaskes bort med vann og mildt vaskemiddel, mens hvis møbelet er svært tilsmusset må det rengjøres med trerens. Når møbelet har tørket, er det lurt å behandle det med treolje. Behandler du møblene med olje, økes motstandsdyktigheten både mot vær og smuss. Påfør gjerne en vedlikeholdsolje jevnlig gjennom sommersesongen. Husk å ikke bruke for mye, oljen skal ikke danne en film utenpå møblene.

Kunstrotting, plast og Textilene

Her kreves det svært lite vedlikehold. Er møblene møkkete så kan du gjøre rent med en fuktig klut og plastrens eller mildt vaskemiddel.

Aluminium

Møbler i aluminium er ikke utsatt for rust på samme måte som stålmøbler, og kan fint stå ute gjennom vinteren. Som regel krever slike møbler lite vedlikehold, og de kan enkelt vaskes med klut eller svamp og et egnet rengjøringsmiddel.

Rustfritt stål

Dette krever minimalt med vedlikehold. Er møblene møkkete så rens de med vaskemiddel for rustfritt stål.

Laminat

Laminatet kan rengjøres med fuktig klut og vaskemiddel. Tørk med en tørr klut etterpå.

Nonwood

Disse møblene kan også rengjøres med fuktig klut og mildt vaskemiddel.

Hardwood

Møbler i hardwood krever vedlikehold for at de skal holde seg så fine som mulig. Nye møbler bør påføres olje flere ganger rett etter hverandre, slik at så mye olje som mulig absorberes. Overflødig olje tørkes bort. Disse møblene bør helst oljes minst en gang i året, helst før de settes ut om våren.

Hageputene

Sofaputer som ligger ute er utsatt for mye slitasje fra vær og vind. Selv om det finnes puter som tåler å stå ute i regnet, vil som regel oppbevaring i en putekasse være å anbefale. Trenger du putekasse, se her. Kjøp puter med utskiftbare trekk, så de kan tas av og vaskes, og bruk gjerne impregnering for å øke deres motstandsdyktighet.
Vil du ha flere råd om hvordan du best kan forlenge levetiden på dine utemøbler? Ta gjerne kontakt med oss. Vi har lang erfaring og mye kunnskap om møblene vi fører.

Ønsker du deg nye hagemøbler?

I vårt sortiment har vi møbler i ulike materialer og prisklasser. Vi ønsker å kunne tilby en kombinasjon av tidløse produkter og sesongens trender, samtidig som vi har noen unike møbler som ikke tilbys overalt. Se her for en oversikt over våre hagemøbler, eller kom innom for en titt og inspirasjon.
Kilder:
https://www.brafab.se/skotselrad_1
 

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Thuja smaragd hekk langs vei

Vintergrønn hekk

koreakornell

Koreakornell

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.