Grønne planter for kontorlandskap

Kontakt oss for råd om planter som egner seg godt på arbeidsplassen.

Plantene i kontorlokalene kan naturligvis ikke ta æren for dette alene. Det er imidlertid en kjent sak at planter både øker trivsel og bedrer luftkvaliteten innendørs. Iverksetter man mange mindre tiltak for et bedre inneklima, vil dette samlet ha stor effekt. Uansett er det helt sikkert at grønne planter bryter opp, og er et varmt og trivelig supplement i ellers sterile kontorlokaler.

Tung luft i kontorlokalene

Et vanlig problem som går igjen på mange arbeidsplasser, og kanskje spesielt i kontorlandskaper, er at luften blir tyngre jo lenger ut i arbeidsdagen vi kommer. Tung luft kan føre til hodepine og svekket konsentrasjon, slik at det blir vanskeligere for de ansatte å få gjort det de skal. Selv om luften fort blir bedre med en liten runde sjokklufting, er det ikke alltid at dette er like aktuelt. Å sette ut noen grønne planter i alle rom, kan derfor være et enkelt og effektivt tiltak for generell bedring av inneklimaet.

Bedre inneklima med grønne planter

Det kommer kanskje ikke som en overraskelse at grønne planter renser luften. De fleste vet jo at trær, gjennom fotosyntesen, omdanner karbondioksid til oksygen, og nøyaktig det samme kan plantene i kontorlokalene gjøre. Allerede i 1989 gjorde NASA en studie på effekten grønne planter har på luftkvaliteten innendørs. Resultatene er fremdeles like aktuelle.
Grønne planter bidrar til å øke luftfuktigheten og produsere mer oksygen, samt å rense luften for skadelige stoffer som formaldehyd og benzen. Studier trekker blant annet frem bregner, fredsliljer, svigermorstunge og bjørkefiken som planter som bidrar til et bedre innemiljø. Ulike planter har ulike rensende egenskaper, så det kan lønne seg å undersøke før plantene kjøpes inn.
Les mer om planter som bidrar til et bedre inneklima her.

Husk at plantene vil ha vann og kjærlighet

Plantene på kontoret gir dere mange fordeler. Da er det viktig å huske på å gi dem litt kjærlighet tilbake. De grønne plantene er levende vesener og stiller ulike krav til vanning og sollys. Gjør litt research rundt krav til vedlikehold og gjør plantestell til en fast rutine, så får dere takknemlige planter som lever lenge. Kom gjerne innom vårt hagesenter og spør om tips og råd.

Det er lov med kunstige planter

Så langt det lar seg gjøre slår vi et slag for ekte planter på kontoret. Ser dere derimot at plantene har blader som er brune i kantene og slett ikke får den kjærligheten de fortjener, er det mulig å heller gå til innkjøp av noen kunstige varianter. I vårt sortiment har vi en rekke naturtro kunstige planter som gir like mye trivsel som våre levende vekster.
Les mer om å gjøre det trivelig med kunstige planter her.

En investering i de ansattes helse og velvære

Plantene på kontoret gjør oss helt enkelt litt gladere, litt mindre stresset og litt mindre trøtte i hverdagen. For deg som arbeidsgiver er derfor noen planter til plassering rundt om i arbeidslokalene en svært god investering. Du investerer tross alt i dine ansattes helse, velvære og trivsel på jobb.
Er du på utkikk etter planter til kontoret, og ønsker noen anbefalinger om lettstelte planter som gir mye trivsel og renere luft? Ta turen innom vårt hagesenter i Lier for en hyggelig planteprat. Vi deler gjerne av vår kunnskap og bistår med gode råd. Dersom du ønsker å kontakte oss finner du vår kontaktinformasjon her.

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Thuja smaragd hekk langs vei

Vintergrønn hekk

koreakornell

Koreakornell

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.