Hage med blomster, bekk og bro
Hage med blomster, bekk og bro

Hagestell som rekreasjon og avkobling

Det er imidlertid da det er aller viktigst å finne en interesse som lar deg koble av og gir deg muligheten til å puste litt mellom slagene. Enten du har en stor hage eller en mindre balkong, kan hagestell gi deg den rekreasjonen og avkoblingen du trenger.
Hage med blomster, bekk og bro

Det er givende å føle at man lykkes

Planter er levende små vesener, og det er lett å føle glede når man klarer å holde dem fornøyde over tid. Når vi setter løk og ser at det spirer og vokser, gir dette en mestringsfølelse som er gull verdt. På den måten er hagestell en takknemlig interesse. I hagen kan du gjøre så mangt, så du er nærmest garantert å finne noe du både liker og får til.

En mulighet til å oppholde seg utendørs

Når du steller i hagen innebærer dette at du oppholder deg utendørs, og det er alltid en god ting. Det er nok flere av oss som føler litt på at vi sitter mye foran skjermen, og da er det godt å komme seg ut i dagslys og solskinn. Tro det eller ei, men mange opplever det å føle jorden under neglene og svetten i nakken som ganske befriende. Når man så tar turen inn igjen, kan man gjøre dette med god samvittighet og følelsen av å ha gjort noe givende.

Hagestell trenger ikke være så vanskelig

Som med alle nye hobbyer, vil det være greit å ikke gå ut alt for ambisiøst når du skal sette i gang med å ordne i hagen. Sparker du i gang hageinteressen ved å kjøpe inn en rekke krevende planter, er det lett å gå lei i løpet av kort tid. Dersom hagearbeid først og fremst skal være en aktivitet som lar deg koble av, kan det lønne seg å starte med å sette sammen noen enkle bed. Stauder og ulike sommerblomster er eksempler på planter som skaper flotte farger, men samtidig er relativt enkle å ha med å gjøre.
Les også våre hagetips til nybegynneren her.

Plantestell på balkongen

Plantestell som rekreasjon er ikke bare forbeholdt de som har en stor hage å ta seg av. Det passer like godt for deg med balkong eller veranda. Det er nemlig fullt mulig å plante og stelle, selv om du kun har liten plass til rådighet. Det viktigste er at du velger planter som vil trives der du planlegger å ha dem. Dette kan innebære at du velger planter som passer i din klimasone, eller at de trives i krukke eller potte dersom du skal ha dem på balkongen.
Små planter i mindre krukker passer godt uansett hvor mye plass du har, og gir deg muligheten til å pusle med flere forskjellige vekster. Som en ekstra bonus gjør plantene balkongen til et hyggeligere oppholdssted.

Planter som gir spiselig gevinst

Planter som gir spiselige goder, for eksempel en tomatplante, blåbærbusk eller helt enkelt noen krydderurter, er også morsomme og givende innslag på uteplassen. Ingenting er bedre enn at hobbyen din gir frukter som havner på middagstallerkenen. Siden det er enkelt å følge og observere utviklingen underveis, er det gjerne lett å få hele familien interessert.

Kvinnefigur klippet til av vintergrønne planterKlipp til figurer av vintergrønt

Trives du allerede over gjennomsnittlig godt i hagen og ønsker å ta interessen for hagestell ett steg videre? Da kan vi anbefale at du prøver deg på å klippe til figurer av vintergrønt. Mulighetene er mange og du kan lage alt fra enkle geometriske figurer til dyr og andre mer avanserte elementer. Det vil naturligvis være litt vanskelig når du først begynner, men læringskurven er bratt og det er lett å bli hektet. At det krever en dose konsentrasjon gjør også at du ikke får tid til å bekymre deg over hverdagens stress og mas.

Kontakt oss for en hyggelig hageprat

I vårt hagesenter i Lier finner du inspirerende hageutstillinger. Kom innom oss og kickstart hageinteressen. Det er lett å bli motivert når du ser hvor mye fint du kan få til. Vi har lang erfaring og mye kunnskap om planter og hagestell. Spør oss gjerne om råd knyttet til hvilke planter som vil passe på din eiendom.
Du finner vår kontaktinformasjon her.

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Thuja smaragd hekk langs vei

Vintergrønn hekk

koreakornell

Koreakornell

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.