Materiale og stoff

Hos oss finner du utemøbler av høy kvalitet. Vi prioriterer å ta inn møbler fra anerkjente leverandører, og i materialer som vi vet er egnet for norske forhold. Her finner du informasjon om materialer og stoff.
Teakmøbler
Teak er et fantastisk møbelmateriale. Det finnes moderne og tøffe teakmøbler, og det finnes klassiske og stilrene teakmøbler. Enten man ønsker rene enkle linjer eller spennende detaljer, så er sjansen stor for å finne noe man liker.
Teak tåler å stå ute år etter år hvis det bare blir behandlet riktig. Se demonstrasjonsvideoen under for å lære hvordan man best vedlikeholder teakmøblene.

All vår teak fra Brafab kommer fra plantasjer, hvilket betyr at det blir kontrollert av et strengt lovverk for trefelling og for bevaring av naturlig skog.
Kunstrotting
Møbler i kunstrotting er ikke uten grunn blitt svært populært. I tillegg til å være et flott håndverk, er møblene i kunstrotting slitesterke og tåler å stå ute i all slags vær. Kunstrotting er plast, og plast kommer i ulik kvalitet. På Plantebørsen er vi opptatt av god standard og har kun kunstrotting i god kvalitet i vårt sortiment.
En annen grunn til at mange velger kunstrotting er at det er vedlikeholdsfritt, så man slipper å pusse, olje og male.
Les mer om kunstrotting her.
Aluminium
Velger du det bekymringsfrie alternative aluminiumsmøbler, så slipper du vedlikehold og du får møbler som ikke ruster. En annen fordel med aluminium er at det ikke er så tungt, slik at man lett kan plassere møblene for eksempel på en veranda i andreetasjen.
Vi har et bredt utvalg sofaer, stoler og sittegrupper i aluminium fra anerkjente leverandører. Dermed er det veldig sannsynlig at du vil finne noe du liker, uavhengig av budsjett og hvor mye plass du har til rådighet.
Våre aluminiumsmøbler er værbestandige, og er laget for å tåle skiftende norske værforhold. Lar du møblene stå under tak eller dekker dem til med en presenning, kan de også fint stå ute hele vinteren. Dette gir deg mye fleksibilitet og det blir lett å ta møblene i bruk når våren kommer.
Les mer om aluminiumsmøbler her.
Olefin
Olefin er en syntetisk fiber som egner seg godt for utendørsbruk. Olefin er fargesterkt, mykt og flekkavvisende, og er et materialet som absorberer lite vann og tørker fort.
Textilene
Textilene er et ganske grovt tekstil vevd av PVC-dekkede polyestertråder. Dette værbestandige stoffet tåler sollys, vær og vind, og puter i textilene tørker fort. Textilene er også et slitesterkt materiale som tåler skrubbing med kost og spyling med hageslange.
 Sunbrella
Tekstilet på Sunbrella-kolleksjonen er verdensledende og har høy resistens mot solfalming og smuss. Det er utviklet til å tåle påkjenningene ved utendørs bruk. Tekstilet er vannavvisende og lett å gjøre rent.

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Thuja smaragd hekk langs vei

Vintergrønn hekk

koreakornell

Koreakornell

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.