Skap miljø med flotte klatreplanter

Klatreplanter skaper en utrolig flott atmosfære på dine uteområder og det er mange grunner til å plante også oppover vegg og fasade. Med klatreplanter kan du dekke til mindre sjarmerende flater, få maksimalt plassutbytte på en mindre balkong eller terrasse, og helt enkelt gjøre uteområdet til et litt triveligere sted. Her tipser vi om noen kjente kjære klatreplanter, i tillegg til noen skjulte skatter du kanskje ikke kjenner fra før.
For mer informasjon om våre klatreplanter kan du kontakte oss eller ta turen innom oss i Lier.

Klatreplanter med og uten gripeføtter

Når du velger klatreplanter til uteplassen, har naturligvis utseende og duft mye å si. Du skal velge en plante du vil trives med. I tillegg kan det være greit å være klar over om planten du velger har gripeføtter eller ikke. Har den gripeføtter er den i stand til å klatre på underlaget på egenhånd, og trenger ikke å støttes opp av tråd eller stativ. Klatreplanter uten gripeføtter trenger derimot litt hjelp med å holde seg oppe.

Farger og mønstre med klematis, klatreslirekne eller eføy

Klematis er en hurtigvoksende klatreplante som er vanskelig å få i potte, men trives godt når den får klatre i høyden. Den trives i sol eller halvskygge og trenger mye næring i jorden.  Siden den ikke har gripeføtter må den også støttes av tråd eller stativ. Klematis får du i mange ulike sorter og farger, og den skyter nydelige blomster fra rundt mai. Her er det bare å velge din favorittsort og glede deg over dens fargeprakt.

Klatreslirekne kalles gjerne arkitektens trøst, og slynger seg fint over vegger og fasader. Dette er en vill og hurtigvoksende plante med små, hvite blomster som går over i rosatoner mot slutten av sesongen.
Eføy er en eviggrønn klatreplante som med sine gripeføtter fester seg på alle flater. De mønstrede bladene gjør at eføy også utgjør et kult og dekorativt innslag i hagen. Eføy er lett å både plante og vedlikeholde, så denne planten vet vi at du får til!

Klatrehortensia gjør seg godt i skyggen

Har du en husvegg som for det meste ligger i skyggen, men som du likevel ønsker å gjøre litt stas på? Klatrehortensia er en klatreplante som trives i både sol og skygge, og trenger lite sollys for å overleve. Den klatrer selv på husveggen, har kraftige grønne blader og blomstrer eksplosivt i hvitt. Når en klatrehortensia først har etablert seg, vokser den hurtig og vil strekke seg over store flater dersom du ikke beskjærer den.

Rødkattebusken – en godt bevart hemmelighet

En av våre personlige favoritter er rødkattebusken, og vi synes ikke helt at den får oppmerksomheten den fortjener. Det er mange som ikke kjenner til denne flotte klatreplanten, men de fleste blir veldig begeistret når de først blir introdusert.

Rødkattebusken har nydelige farger og dufter herlig. Den har en herdighet på fem, og tåler dermed det aller meste. I juni blomstrer den med hvite epleblomster som virkelig gjør den til et fantastisk innslag på uteplassen. Rødkattebusken vokser fort og kan bli veldig kraftig. Dette stiller krav til beskjæring, men gjør også at den har god dekkevne der den plasseres.
En morsom tilleggsopplysning er at rødkattebusken ikke har fått navnet sitt uten grunn – i tillegg til de røde bladene har planten nemlig også en underlig tiltrekningskraft på katter.

Vi gir deg gode råd om klatreplanter

Klatreplantene gir liv til både vegger, stolper, buer eller pergola. Det er få grenser for hvor du kan plante en klatreplante, og vi har planter for deg med stor hage eller mindre balkong. Kom gjerne en tur innom oss og utforsk vårt utvalg av klatreplanter. Vi byr på inspirasjon og gode råd om hvordan du lykkes i hagen. Vår kontaktinformasjon finner du her.

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Thuja smaragd hekk langs vei

Vintergrønn hekk

koreakornell

Koreakornell

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.