sommerblomster
sommerblomster

Sommerblomster

Mai måned betyr liv og røre i blomsteravdelingen. Nå bugner det av blomster i alle mulige farger, størrelser og former. På Plantebørsen finner du ampler, oppstammede blomster, klassiske favoritter og mer sjeldne sorter. 

sommerblomster

Sommerblomster lever i utgangspunktet bare en sesong, men blomstrer gjerne hele sommeren. Mange står helt til frosten kommer. Sommerblomster passer utmerket i urner, krukker og verandakasser, i tillegg til å holde hagebedet fargerikt gjennom sesongen. 

På Plantebørsen finner du sommerblomster for en hver smak. Mange kjente og kjære favoritter går igjen fra år til år. Men du kan også finne mer sjeldne og spennende sorter. Nå i mai er utvalget på topp, og det er en fryd å rusle gjennom blomsteravdelingen. 

Blant sommerblomstene finner du også krydderplanter og grønnsaker. 

Rødt, hvitt og blått

Skal du lage en 17.mai-sammenplanting i rødt, hvitt og blått? Vi tipser deg gjerne om blomster i flaggets farger. Det er mange å velge mellom, så kom gjerne innom og spør om hjelp. Sammen kan vi velge ut blomster som trives i samme jord og samme solforhold. 

Blomster med 17.mai farger

Stemor tåler frost

Vil du pynte inngangspartiet, men er bekymret for frostnetter? Da er fargeglade og froststerke stemor et nydelig alternativ. De tåler noen kuldegrader (rundt -5), og kan i tillegg holde seg fine til langt utover sommeren.

Stemor i hagesenteret er en mengde ulike krysninger av Viola tricolor og andre Viola-sorter. De kommer i svært mange ulike fargekombinasjoner, og du kan velge mellom storblomstret og småblomstret. 

stemor

Etter en lang vintersesong er vi vel mange som er klare for vår og sommer i hagen. Det å plante noen blomster i en krukke som pynter opp for eksempel inngangspartiet, er en liten innsats som kan utgjøre en stor forskjell. Det blir så mye friskere og gladere med noen fargesprakende blomster. 

Kom innom Plantebørsen for inspirasjon, entusiasme og etterlengtet vårfølelse. 

Velkommen til en hyggelig handel!

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Thuja smaragd hekk langs vei

Vintergrønn hekk

koreakornell

Koreakornell

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.