georgine vårløk
georgine vårløk

Tid for vårløk

Nå er våren her og hagen skal våkne til liv. Det skal spire og gro, bli frodig og fargerikt. Det har mange av oss sett frem til lenge nå. Å tenke på høsten kan derfor kjennes søkt og irrelevant. Men fremtidige deg, når du sitter og nyter synet av blomstene som spirer på høsten, vil være takknemlig for at du ofret høstblomstringen en tanke nå på våren. Når frosten forsvinner er det tid for å sette vårløk.

Vårløk er løk som settes i jorden om våren og spirer om høsten. Den er altså løk om våren, blomst om høsten. Typiske vårløker er blant annet georginer og gladioler. På Plantebørsen har vi nå et godt utvalg av vårløk.

Her er noen av de flotte georginene du kan finne hos oss:

 

‘Penhill Watermelon’

Dahlia x pinnata

 

Denne dekorative georginen er slående vakker og en såkalt “dinnerplate”. Blomstene er store og doble, med rosa base og gule innslag.

Denne georginen blir 90-120 cm høy, og trives i sol til halvskygge. Blomstringstiden er juli-september.

Dinnerplate-georginer er en gruppe dekorative georginer med ekstra store blomster. 

Bilde fra nelsongarden.no
georginer
Bilde fra nelsongarden.no

 

‘La Recoleta’

Dahlia x pinnata

 

‘Le Recoleta’ er en sensasjonell georgine med uvanlig farge. De middelstore blomstene er nesten svarte når de slår ut, for deretter å overgå til mørk sjokoladebrun.

Denne sorten vekket stor oppmerksomhet da den ble lansert på Wisley Show i 2009. ‘Le Recoleta’ er et «must» for entusiasten!

Den blomstrer i juni-september, og trives i sol til halvskygge. Høyden er 90 cm.

Kaktusgeorginer: 

 

kaktusgeorgine

'My Love'

'My Love' er en helt hvitblomstret kaktusgeorgine. Den har karaktereistiske, store og strålende blomster. Høyden er 120 cm. 'My Love' blomstrer fra juni til september, og trives i sol og halvskygge.

'Chat Noir'

Forførende mørkerød kaktusgeorgine som formodentlig er oppkalt etter den berømte nattklubben i Paris. Strålende vakker i bed eller potte, og fin til snitt. Høyden er 100 cm og blomstringstiden er i juni-september. 'Chat Noir' trives i sol itl halvskygge.

Søte enkle georginer:

georginer

'Take off'

Søt anemone-georgine med rosa kronblader og et fyldig, kremfarget sentrum som gjør at blomsten kan ligne litt på et bakverk. Fantastisk i potte og bed, nydelig som snittblomst. 'Take off' blir 60-80 cm høy og blomstrer i august-september. Den trives i sol og halvskygge.

'Sneezy'

En søt georgine som blomstrer villig hele sommeren med enkle, snøhvite kronblader rundt et gult midtre. Den passer like godt i en potte på balkongen som i et bed sammen med mer fargesterke sorter. 'Sneezy' blir 40 cm høy og trives i sol og blomstrer i juni-september. Den trives i sol og halvskygge.

Gladioler

Gladioler er knollvekster som hører til sverdliljefamilien. De har lange og slanke stengler, og nydelige trompetformede blomster. Gladioler er et imponerende syn både på grunn av høyden og de vakre blomstene. 

gladiol

'Wine and roses'

Trompetformede blomster i en herlig kontrast mellom den bringebærrøde midten og vakre, rosa blader. Stilkene på denne praktfulle gladiolen kan bli opptil 120 cm høye. Fin i både bed og bukett.

Gladiol

'My Love'

Byr på romantikk og kjærlighet i overflod – en skjønn gladiol i klare nyanser av hvitt og rosa. 'My Love' blir 75-120 cm høy og blomstrer i juli-september. Den trives best i sol.

'Thalia'

En storblomstrende gladiol hvis stengler fylles av intenst rosalilla blomster med et noe mørkere midtre. Et spennende innslag som virkelig fortjener sitt navn, 'Thalia', "den blomstrende". Praktfull i bukett.

gladiol

På Plantebørsen kan du i tillegg finne vårløk av blant annet solhatt, tigerblomst og iris. Se utvalget i nettbutikken eller kom innom hagesenteret. Du finner oss her. 

Velkommen innom Plantebørsen for inspirasjon og en hyggelig handel!

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Thuja smaragd hekk langs vei

Vintergrønn hekk

koreakornell

Koreakornell

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.