Magnhild
Magnhild

Vi spør en ansatt

Det er mye kunnskap blant våre ansatte, og du kan lære mangt av å spørre de om råd. I dag snakker vi med Magnhild. Hun er vår entusiastiske og dyktige møbelsjef.

Publisert: 15.04.2021

– Kan du si noe om årets trender og nyheter i møbelavdelingen?

I år er det mye farger i møbelavdelingen. Denne trenden startet i fjor, og har blitt mer fremtredende i år. Vi har sofagrupper med puter i dus rosa, mosegrønn og himmelblå. I år har vi dessuten aluminiumsmøbler i nye farger, som mosegrønt, mørkeblått og rustrødt aluminium.

– Apropos rust, jeg ser at vi har fått inn mye rust blant interiøret?

Ja, rust er veldig populært nå. Det er så mye kul rust. Pidestaller, lykter, veksthus, roser, allium og sommerfugler på stilk til å pynte opp i bedet. Det meste av rusten vår ligger på nettbutikken, så folk kan jo ta en titt der.

– Er det noe mer som skiller seg ut i år?

Det som er gjennomgående, er inspirasjonen fra naturen. Dette preger både farger og materiale. Bambus er et naturmateriale som er veldig i vinden, og vi har fått inn mye fint av både møbler og interiør i bambus.
Men det er viktig å nevne at vi ønsker å tilby et bredt utvalg, sånn at det er noe for en hver smak hos oss. Vi kjøper altså ikke bare «siste skrik», men har også gamle travere som kunstrottingserien Paulina. Den kjøper vi inn i mengder år etter år, fordi den er en tidløs klassiker og manges favoritt.

Tenk sammensetninger

– Hvordan går du egentlig frem, når du skal fylle opp en møbelavdeling på 1000m²?

Under normale tilstander drar vi på messer både i Norge og utenlands. Der oppsøker vi showroms for å se på møblene. På grunn av pandemien har vi nå måttet bruke kataloger i stedet. Det at vi ikke er en del av en stor kjede, gir oss frihet til å håndplukke hvert møbel og hver interiørartikkel. Det er noe vi er stolte av, og som vi syns gjør at utvalget vårt skiller seg ut.

– Men hvordan velge og vrake blant alt som finnes der ute?

Det kan være en tøff jobb, fordi det finnes så mye lekkert. Jeg tenker mye på sammensetninger. På avdelingen vil vi gjerne tilby spisegrupper som passer sammen med sofagrupper for eksempel. Potter og interiør skal også passe inn. Så når vi da er ferdig med innkjøp, bruker vi mye tid på å skape et miljø.

– Et miljø?

Ja, vi skaper et miljø ved å pynte opp møbelutstillingene med kunstige planter og interiør. Det er et forslag til hvordan man kan sette sammen møbler og pynt. Og så kan kunden la seg inspirere, eller finne sin egen vri. Utstillingene er viktige. Både for å vise frem gruppene hver for seg, men også for å gi møbelavdelingen en hyggelig atmosfære.

 

Funksjonelle og komfortable møbler

Møbelavdelingen

– Og helt til slutt; hva slags møbler har du i din hage?

Mest kunstrotting, fordi det er mykere og mer behagelig å sitte i. Sittekomfort med gode puter er viktig hjemme hos oss. Vi har posisjonsstoler som vi kan lene bakover. På verandaen har vi en sofagruppe i aluminium, med høy rygg. Ellers har vi i hagen en Daybed som blir mye brukt både av barnebarn og til late lesedager i skyggen. Og så har vi to Andy solsenger med hjul. De er så funksjonelle, med regulerbar fotende og rygg. Putekasse har vi selvfølgelig også, for det hender jo at det kommer noen regndrypp i løpet av sommeren. I hvert fall hvis vi planlegger hagefest, he he. Men hjemme hos oss så har vi store parasoller og varmelamper, så verandaen brukes mye uansett vær.

– Takk for praten, Magnhild!

SE FLERE INSPIRASJONSAKER

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

BEDD

BEDD plantekasser innendørs

Kjøkkenhagen

Lag en enkel kjøkkenhage

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.