Bergknapp

Bergknapp eller Sedum er sukkulente planter som er svært hardføre og kan klare seg uten vann og næringstilførsel i en lang periode. De kan etablere seg og trives på skrinne og tørre vokseplasser. Sedum er lavtvoksende og teppedannende.

Sedum trives på berg og bakke fra kysten og opp til 1200 m.o.h., og blir brukt blant annet i steinbed, skråninger, på toppen av en mur eller på tak.

Bergknappfamilien er stor, med flere hundre arter. Arter i norsk natur er blant annet Bitterbergknapp (Sedum acre), Hvitbergknapp (Sedum album) og Broddbergknapp (Sedum rupestre).

Andre arter som ofte blir brukt som prydplanter er blant annet Blomsterbergknapp (Sedum floriferum), Rakebergknapp (Sedum aizoon), Oktoberbergknapp (Sedum spectabile), Gravbergknapp (Sedum spurium), Sølvbergknapp (Sedum spathulifolium) og Høstbergknapp (Sedum telephium).

Produkt kontakt

Produkt kontakt

Henting og levering

Alle produkter kan hentes hos Plantebørsen. Hos oss kan du låne henger eller varebil. Har du ikke mulighet til å komme innom hagesenteret, kan du betale med Vipps (558633) hjemmefra og bestille hjemlevering. Vi har også bærbar bankterminal. Ta kontakt med oss om du ønsker dette.