Hageiris

Iris x germanica
Hageiris er mange ulike hybrider, inndelt i grupper. De kalles gjerne germanica-hybrider. Kulturplantene er som regel dyrket frem i USA, England og Frankrike. Opprinnelig var hageiris blåfiolett, men nå kommer de i mange ulike farger. Stadig dukker nye sorter opp. Høyden varierer, men hageiris blir 50-100cm høye.

Hageiris trives på en solrik vokseplass, og i drenert hagejord. De er fine å bruke i bed. H5-7

Her er noen sorter du kan finne på Plantebørsen:

Iris germanica ‘Arpége’, Iris germanica ‘Black Dragon’, Iris germanica ‘Immortality’, Iris germanica ‘Jane Philips’, Iris germanica ‘Natchez Trace’, Iris germanica ‘Sangreal’ og Iris germanica ‘Black Swan’.

Dvergiris

Iris pumila

Dvergiris er en lav variant av hageiris-hybrider. Den kommer fra fjellområder i mellom- og sørøst-Europa, og har vært dyrket i Norge i 200 år.
Dvergiris blir også kalt for «gamle kjerringer». Denne lave irisen blir 10-15cm høy.
Den får blåfiolette eller gule blomster i mai-juni. Blomstene er i samme høyde som bladverket. Dvergiris trives i sol og drenert hagejord. H6-7
En sort av dvergiris som du kan finne på Plantebørsen, er Iris pumila 'Brassie'.

Produkt kontakt

Produkt kontakt

Henting og levering

Alle produkter kan hentes hos Plantebørsen. Hos oss kan du låne henger eller varebil. Har du ikke mulighet til å komme innom hagesenteret, kan du betale med Vipps (558633) hjemmefra og bestille hjemlevering. Vi har også bærbar bankterminal. Ta kontakt med oss om du ønsker dette.