Praktryllik

Achillea filipendulina

Praktryllik, også kalt parasollryllik, kommer opprinnelig fra Kaukasus. Det finnes ulike sorter av praktryllik, men typisk for de er de gule blomstene og plantens sterke kryddeduft. De gule blomsterskjermene blomstrer i juli-august, og blomstene sitter på toppen av høye stengler. Høyden avhenger av sorten, men praktnellik kan bli godt over en meter høy. Stauden trives best i sol. H5-6

Andre typer ryllik du kan finne på Plantebørsen er:

Bakkeryllik Achillea millefolium: Bakkeryllik er hjemmehørende i Norge. Den viltvoksende sorten er en engblomst med hvite blomsterskjermer. Som staude kan bakkeryllik ha ulike farger av rød, rosa og gul. Blomstringstiden er juni-august. Den blir 30-60cm høy. Bakkeryllik trives i sol. H8. Noen av sortene vi kan ha på Plantebørsen er:  Achillea millefolium ‘Cerise Queen’, Achillea millefolium ‘Milly Rock Red’,  Achillea millefolium ‘Milly Rock Yellow Terracotta’, Achillea mil. ‘Paprika’ og Achillea mil. ‘New Vintage’® White

Nyseryllik  Achillea ptarmica: Denne hører naturlig hjemme i norsk natur. Nyseryllik har hvite blomster i juli-august, og blir 60-70cm høy. Den trives i sol og fuktig jord. H8. Achillea ptarmica ‘The Pearl’ er en sort av bakkeryllik du kan finne på Plantebørsen.

Filtryllik Achillea tomentosa: Denne hører hjemme naturlig i fjellområder i Sørvest-Europa. Den blir rundt 20cm høy, danner tepper og får gullgule blomster i juni-juli. Den trives i sol. H6. Achillea tomentosa ‘Aurea’ er en sort av filtryllik som du kan finne på Plantebørsen.

Kilder:
https://snl.no/ryllik
Langelang, Knut (2005): Stauder i norske hager. Bergen: Vigmostad & Bjørke AS

Produkt kontakt

Produkt kontakt

Henting og levering

Alle produkter kan hentes hos Plantebørsen. Hos oss kan du låne henger eller varebil. Har du ikke mulighet til å komme innom hagesenteret, kan du betale med Vipps (558633) hjemmefra og bestille hjemlevering. Vi har også bærbar bankterminal. Ta kontakt med oss om du ønsker dette.