Sibirvalmue

Papaver nudicaule

Valmue er en fellesbetegnelse på planter i valmueslekten, og er en del av valmuefamilien. Karakteristisk for valmuer er vakre blomster på høy stilk. Valmuer har melkesaft og frøkapsler. 4 arter av valmue vokser vilt i Norge; svaldbardvalmue, fjellvalmue, kolavalmue og polarvalmue. I tillegg har flere valmuearter forvillet seg inn i norsk natur, som sibirvalmue og kornvalmue. Vanlige valmuer i norske hager er orientvalmue, sibirvalmue, opiumvalmue, tulipanvalmue og kornvalmue.

Sibirvalmue

Sibirvalmue kommer opprinnelig fra subarktiske områder i Asia, Europa og Amerika. Blomstene sitter enkeltvis på toppen av en lang, tynn stengel, og er hvite, oransje eller gule. Blomstringstiden er i juni-august. Stauden blir rundt 40 cm høy.

Sibirvalmue foretrekker sol og mager jord. Den er svært hardfør, og passer godt i fjellhager og naturhager. H8

Papaver nudicaule 'Gartenzwerg', 'Pacino' og 'Spring fever red' er sorter av sibirvalmue man kan finne på Plantebørsen.

Se også orientvalmue.

Produkt kontakt

Produkt kontakt

Henting og levering

Alle produkter kan hentes hos Plantebørsen. Hos oss kan du låne henger eller varebil. Har du ikke mulighet til å komme innom hagesenteret, kan du betale med Vipps (558633) hjemmefra og bestille hjemlevering. Vi har også bærbar bankterminal. Ta kontakt med oss om du ønsker dette.