fbpx

Skabiosa

Scabiosa

Nøkkelinformasjon:

  • Planteslekt i kaprifolfamilien
  • Det finnes rundt 80 arter i planteslekten
  • Tiltrekker seg pollinerende insekter
  • Ganske høye stauder som kan skape vakre sammenplantinger eller enger

Skabiosa eller bakkeknappslekten er en planteslekt i kaprifolfamilien (tidligere kardeborrefamilien). Det finnes rundt 80 arter, og de fleste hører naturlig til i middelhavslandene. Ingen hører naturlig til i Norge, men det finnes et par arter i Sverige og Danmark. Skabiosa trives i sol og drenert kalkholdig jord.

Kaukasusskabiosa Scabiosa caucasica: Kaukasusskabiosa blir 50-80cm høy, og får blomstrer i juli-oktober. De blå blomstene er veldig dekorative. H5 Disse sortene av kaukasusskabiosa har vi fått inn i hagesenteret våren 2021: Scabiosa caucasica 'Perfecta' og Scabiosa caucasica 'Perfecta Alba'.

Skabiosa Scabiosa columbaria: Disse sortene av av Scabiosa columbaria kan du finne på Plantebørsen: Scabiosa columbaria ‘Butterfly Blue’ og Scabiosa columbaria ‘Pink Mist’.
Skabiosa Scabiosa 'Barocca': Dette er en nydelig variant med mørkelilla blomster. Den blir rundt 80cm høy.

Kilder:
https://snl.no/Scabiosa

Produkt kontakt

Produkt kontakt

Henting og levering

Alle produkter kan hentes hos Plantebørsen. Hos oss kan du låne henger eller varebil. Har du ikke mulighet til å komme innom hagesenteret, kan du betale med Vipps (558633) hjemmefra og bestille hjemlevering. Vi har også bærbar bankterminal. Ta kontakt med oss om du ønsker dette.

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer