Skabiosa

Scabiosa

Nøkkelinformasjon:

  • Planteslekt i kaprifolfamilien
  • Det finnes rundt 80 arter i planteslekten
  • Tiltrekker seg pollinerende insekter
  • Ganske høye stauder som kan skape vakre sammenplantinger eller enger

Skabiosa eller bakkeknappslekten er en planteslekt i kaprifolfamilien (tidligere kardeborrefamilien). Det finnes rundt 80 arter, og de fleste hører naturlig til i middelhavslandene. Ingen hører naturlig til i Norge, men det finnes et par arter i Sverige og Danmark. Skabiosa trives i sol og drenert kalkholdig jord.

Kaukasusskabiosa Scabiosa caucasica: Kaukasusskabiosa blir 50-80cm høy, og får blomstrer i juli-oktober. De blå blomstene er veldig dekorative. H5 Disse sortene av kaukasusskabiosa har vi fått inn i hagesenteret våren 2021: Scabiosa caucasica 'Perfecta' og Scabiosa caucasica 'Perfecta Alba'.

Skabiosa Scabiosa columbaria: Disse sortene av av Scabiosa columbaria kan du finne på Plantebørsen: Scabiosa columbaria ‘Butterfly Blue’ og Scabiosa columbaria ‘Pink Mist’.
Skabiosa Scabiosa 'Barocca': Dette er en nydelig variant med mørkelilla blomster. Den blir rundt 80cm høy.

Kilder:
https://snl.no/Scabiosa

Produkt kontakt

Produkt kontakt

Henting og levering

Alle produkter kan hentes hos Plantebørsen. Hos oss kan du låne henger eller varebil. Har du ikke mulighet til å komme innom hagesenteret, kan du betale med Vipps (558633) hjemmefra og bestille hjemlevering. Vi har også bærbar bankterminal. Ta kontakt med oss om du ønsker dette.