Skrinneblomst

Arabis

Skrinneblomst, eller skrinneblom, er en planteslekt i korsblomstfamilien. Det finnes 120 arter av skrinneblomst. I norsk natur hører 2 arter naturlig til, og det er bergskrinneblom og fjellskrinneblom. Hageskrinneblomst er en staude som er mye brukt i hager.

Hageskrinneblomst

Arabis caucasica

Hageskrinneblomst er en mye brukt staude som er hjemmehørende i Balkan og Kaukasus. Den er teppedannende og passer godt som bunndekker. Stauden blir rundt 10-20 cm høy. Bladene er vintergrønne, og om våren får den mange hvite, små blomster.

Hageskrinneblomst er nøysom og krever lite, men foretrekker sol. Den passer til å bruke i steinbed. Dette er en rasktvoksende staude. H8

Her er noen sorter av skrinneblomst som du kan finne på Plantebørsen: Arabis blepharophylla (kystskrinneblom) 'Rose Delight', Arabis caucasica 'Aubris Deep Rose' og Arabis caucasica 'Aubris White'.

Produkt kontakt

Produkt kontakt

Henting og levering

Alle produkter kan hentes hos Plantebørsen. Hos oss kan du låne henger eller varebil. Har du ikke mulighet til å komme innom hagesenteret, kan du betale med Vipps (558633) hjemmefra og bestille hjemlevering. Vi har også bærbar bankterminal. Ta kontakt med oss om du ønsker dette.