fbpx

Storkenebb

Geranium

Storkenebb er en artsrik planteslekt. 13 arter av storkenebb regnes som opprinnelige eller naturaliserte i Norge. Generelt kan vi si at storkenebb er en nøysom og lett staude å ha med å gjøre. De vokser seg kraftig og fine uten å ta over hele bedet. Storkenebb har fine blomster som kan være blant annet lilla, rosa eller hvite, men når og hvor lenge de blomstrer avhenger av arten. Noen storkenebb blir høye, mens andre er lavere i vekst og passer svært godt som markdekkere.

Gode markdekkende storkenebb:

  • Blodstorkenebb (Geranium sanguineum) har en teppedannende, tuet vekstform. Blodstorknebb har litt hårete, duftende blader, og enslige, karminrøde blomster på forgrenede stilker. Blomstringstiden er i juli-august. Blodstorknebb blir rundt 30 cm.
  • Rosestorkenebb (Geranium macrorrhizum) er en fin bunndekkende staude. Den blir rundt 25 centimeter høy og legger seg som et fint teppe på marken.

Produkt kontakt

Produkt kontakt

Henting og levering

Alle produkter kan hentes hos Plantebørsen. Hos oss kan du låne henger eller varebil. Har du ikke mulighet til å komme innom hagesenteret, kan du betale med Vipps (558633) hjemmefra og bestille hjemlevering. Vi har også bærbar bankterminal. Ta kontakt med oss om du ønsker dette.

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer