Prydgress

Prydgress

Prydgress

Prydgress er en fellesbetegnelse på mange forskjellig slag av gress, siv og starr. Prydgress kan brukes som solitærplante (alene) eller som en del av en sammenplanting i bed. Det finnes prydgress som kan spre seg og andre som holder seg i sin tue. Noen er vintergrønne, andre visner ned om høsten. Prydgress kan være hardføre stauder, eller ettårige.

Det er flere grunner til å være glad i prydgress.

God stemningsskaper

De er dekorative, enten i form av høye tynne strå, noen med «lodne dusker» på tuppen, eller som lave tykke tuer innimellom i blomsterbedet. Synet av strå som danser i vinden og den raslende lyden de lager, kan oppleves som beroligende og skape en lun atmosfære. Prydgress kan også skape et mer artistisk uttrykk i hagen.

Krever lite for å trives

Prydgress krever gjerne lite omsorg og pleie for å trives. Vintergrønt prydgress kan man bare pynte litt på og ellers la stå som det er, mens de som visner ned om høsten kan klippes når våren kommer.  Mange sorter av prydgress har ikke behov for mye vanning eller gjødsling. Faktisk så foretrekker mange gresstyper skrinn jord. I tillegg kan prydgress ofte stå både i skygge og sol, og er altså ikke så vanskelige å ha med å gjøre. Men vær obs på at det finnes svært mange ulike slag av prydgress og undersøk derfor hva som gjelder for ditt aktuelle prydgress.

På Plantebørsen finner man nå et bredt utvalg av prydgress i staudeavdelingen.

Velkommen innom for en titt.

 

Kilder: Den store hageboken, 2011 Cappelen Damm AS

PRODUKTKATEGORIER
NYLIG VISTE PRODUKTER

Ønsker du å motta e-poster med hagetips samt informasjon om tilbud og spesielle hendelser (vaffeldager m.m.)? Registrer din e-postadresse her.