kjøkkenhage i potter

Robinia i potte

I fjor gjorde jeg noe som strider imot fornuftige hageråd. Jeg plantet en Robinia i potte. Robinia er et sjarmerende lite tre med grønt krøllete hår. Men det er ikke et hardført tre, og kryper ikke lenger opp på skalaen enn til H3. 

Sjansen for at det ikke ville overleve vinteren i potte var dermed stor. Likevel klarte jeg ikke å dy meg, fordi Robinia er kanskje det søteste treet som finnes. 

robinia

Så kom vinteren, og alle fingre og tær ble krysset. Det var så vidt jeg turte å puste, da jeg kikket ut gjennom vinduet og bort på det frosne lille treet. 

Det stod der fullstendig ribbet for krøller, og jeg kunne kjenne det iskalde blikket det sendte meg. Hvordan kunne jeg la det bo der ute, forlatt i en potte?

Men etter vinter kommer vår, og i takt med fuglenes kvitter begynte også Robiniaen å tine opp. Bladene spratt frem og så minst like glade ut som året før. Det var ikke lenger noen tvil; det lille treet hadde overlevd den kalde vinteren i en potte! 

Hurra for Robinia som viste seg å være en hardfør rakker! 

(Når det er sagt, anbefaler jeg ingen å plante H3 i potte, det er risikosport…)

(Men utrolig gøy når det går bra.) 

Les mer om Robinia her.

 

Duli -skribent på Plantebørsen

PRODUKTKATEGORIER
NYLIG VISTE PRODUKTER

Ønsker du å motta e-poster med hagetips samt informasjon om tilbud og spesielle hendelser (vaffeldager m.m.)? Registrer din e-postadresse her.