Påskepyntet hage
Påskepyntet hage

Hagen i april

April betyr ny hagesesong

Endelig er våren her, og mange av oss klør i fingrene etter å sette i gang i hagen. Enten du har grandiose planer for hagen eller bare vil gjøre den vårfin, så passer det godt å sette i gang nå.
Fine april-aktiviteter:

  • Plante vårblomster i krukker
  • Ta en titt på hagemøblene og sett de frem
  • Plante (når snøen og telen er borte)
  • Dele stauder

hagearbeid

Frisk opp med vårblomster

En krukke med friske og glade vårblomster på trammen lyser opp inngangspartiet. I tillegg til å være dekorativt, er sammenplantinger i krukker praktisk ved at du kan løfte dem inn og redde dem, hvis vinteren returnerer.
Det finnes mange blomster å velge mellom. Stemor tåler noen kuldegrader, og er en sikker vinner. Vil du ha farger som rister liv i omgivelsene, kan du gå for ranunkler. Tusenfryd er et annet alternativ, med sine nydelige små blomster. En annen skjønnhet er snøklokker, med små klokker som henger som hvite dråper på grønn stilk.
Vårblomster
Trenger du nye krukker? Ta en titt på årets utepotter, vi har et bredt og variert utvalg.
Kjenner du til BEDD plantesystem? Det er norskproduserte plantekasser som kan skreddersys til din uteplass. Les mer her.

BEDD plantekasser
BEDD plantekasser

Se over hagemøblene

April er en fin tid for å gå over hagemøblene. Trenger de en vask eller noen form for behandling? Hvis været tillater det hos deg, så sett de ut og gjør hagen klar for påskekos. Er hagemøblene derimot modne for utskiftning, ta en titt på årets vårnyheter. Plantebørsen er ledenede på hagemøbler i distriktet, og tilbyr våre kunder kvalitet og god service. Les mer om våre møbler her.
Weldon hjørnesofa

Plante i hagen

Når kan man plante?
Plante kan du gjøre så fort snøen og telen er borte. Etter hvert som det blir varmere i været, fylles hagesenteret opp med et hav av ulike planter. Hos oss kan du vandre gjennom det store uteområdet mens du lar deg inspirere av alt som finnes. Vi har et bredt utvalg av trær, prydbusker, stauder, roser, klatreplanter og bærbusker. Ta deg en kopp kaffe -vi spanderer- og nyt følelsen av en tur i parken.
Ute
Tre i hagen
Skal du plante et tre i hagen, er det lurt å tenke over hvilke funksjoner du ønsker at treet skal ha. Vil du gi barna et tre å klatre i? Trenger du et tre som skaper le eller en herlig skyggeplass? Vil du sanke frukt og bær fra treet, eller vil du først og fremst ha et estetisk vakkert tre?
I hagesenteret har vi et stort utvalg av trær, og noe for enhver smak og enhver hage. Til og med de som ikke har hage, men kun terrasse, er det mulig å finne et passende tre til. Det gjelder bare å velge det rette treet som passer for nettopp deg. Om våren blomstrer blant annet magnoliaene og prydkirsebærene vakkert i hagesenteret.

Magnolia, viftelønn og klatrehortensia.

Lage hekk
Hekk er populært blant de fleste som har hage, og hekken planter du helst i begynnelsen av sesongen. Da får den muligheten til å etablere seg og vokse seg til, før du for alvor skal ta hagen i bruk utover sommeren. Hekken har en viktig rolle når det kommer til å skape miljø og en god atmosfære.
Hekk er en varig og betydningsfull investering, som har mye å si for trivsel på din uteplass. Det er ikke egentlig så komplisert å plante hekk, men for et best mulig resultat bør det naturligvis gjøres riktig. Når du skal sette ned hekkplantene dine, kan du grave en renne der plantene settes med rett mellomrom. Det er viktig at du lar det være god plass til røttene, og at det er plass til løs jord som lar røttene etablere seg. Husk også at hekken må gjødsles og vannes hyppig den første tiden, og at ugress må fjernes jevnlig.
Du velger selv hvor voksne hekkplanter du går for. Planter som er mindre utvokst er ofte rimeligere, samtidig som det vil ta lengre tid før hekken er så dekkende som du kanskje ønsker.
Hekk
Dele stauder
Når staudene begynner å måtte konkurrere om plassen, er det lurt å dele dem opp. Det vil si at du graver de opp, og deler dem i flere planter. Dette bør gjøres tidlig eller sent i sesongen. Pass på at hver del har knopper, skudd og røtter, slik at de vil overleve oppdelingen.

Velkommen innom Plantebørsen for mer inspirasjon og en hyggelig handel!
Kontaktinformasjon finner du her.

SE FLERE INSPIRASJONSAKER

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

BEDD

BEDD plantekasser innendørs

Kjøkkenhagen

Lag en enkel kjøkkenhage

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.