Blodstorkenebb

Storkenebb

Geranium

Storkenebb er en artsrik planteslekt med rundt 26o arter i storkenebbfamilien. 13 arter av storkenebb regnes som opprinnelige eller naturaliserte i Norge.

Generelt kan vi si at storkenebb er en nøysom og lett staude å ha med å gjøre. De vokser seg kraftig og fine uten å ta over hele bedet. Storkenebb har fine blomster med 5 kronblader  som kan være blant annet lilla, rosa eller hvite. Når og hvor lenge de blomstrer avhenger av arten. Noen storkenebb blir høye, mens andre er lavere i vekst og passer svært godt som bunndekkere.

Blodstorkenebb

Geranium sanguineum

Blodstorkenebb regnes som hjemmehørende i Norge. Staudene blir rundt 30 cm høy og har en teppedannende, tuet vekstform. Blodstorkenebb passer godt som bunndekker. Blomstene er purpurrøde, rosa, lilla eller hvite kronblader, og blomstringstiden er juli-august. mens bladverket på høsten blir blodrødt. Blodstorknebb har litt hårete, duftende blader.

Disse staudene trives i sol og halvskygge. H6-7

På Plantebørsen kan man finne mange sorter av blodstorkenebb, blant annet Geranium sanguineum ‘Max Frei’ som har rosa blomster, og Geranium sanguineum ‘Visions Violet’ som har lilla. Andre sorter du kan finne på Plantebørsen er blant annet 'Album', 'Apfelblüte' og 'Tiny Monster'.

Les også om skogstorkenebbengstorkenebbstudentstorkenebbbrunstorkenebbrosestorkenebb og praktstorkenebb.

Produkt kontakt

Produkt kontakt

Henting og levering

Alle produkter kan hentes hos Plantebørsen. Hos oss kan du låne henger eller varebil. Har du ikke mulighet til å komme innom hagesenteret, kan du betale med Vipps (558633) hjemmefra og bestille hjemlevering. Vi har også bærbar bankterminal. Ta kontakt med oss om du ønsker dette.