Rosestorkenebb

Storkenebb

Geranium

Storkenebb er en artsrik planteslekt med rundt 26o arter i storkenebbfamilien. 13 arter av storkenebb regnes som opprinnelige eller naturaliserte i Norge.

Generelt kan vi si at storkenebb er en nøysom og lett staude å ha med å gjøre. De vokser seg kraftig og fine uten å ta over hele bedet. Storkenebb har fine blomster med 5 kronblader  som kan være blant annet lilla, rosa eller hvite. Når og hvor lenge de blomstrer avhenger av arten. Noen storkenebb blir høye, mens andre er lavere i vekst og passer svært godt som bunndekkere.

Rosestorkenebb

Geranium macrorrhizum

Rosestorkenebb er en fin bunndekkende staude. Den blir rundt 25 centimeter høy og legger seg som et teppe på marken. Rosestorkenebb får rosa blomster i juni-august. Den har et tett bladverk og er kraftigvoksende.

Den trives i sol og halvskygge. Rosestorkenebb er tørketålende, villig og hardfør.

Les også om skogstorkenebbengstorkenebbstudentstorkenebbbrunstorkenebb, praktstorkenebb og blodstorkenebb.

Produkt kontakt

Produkt kontakt

Henting og levering

Alle produkter kan hentes hos Plantebørsen. Hos oss kan du låne henger eller varebil. Har du ikke mulighet til å komme innom hagesenteret, kan du betale med Vipps (558633) hjemmefra og bestille hjemlevering. Vi har også bærbar bankterminal. Ta kontakt med oss om du ønsker dette.