hortensia
hortensia

Hvilken er din favoritt, og hvorfor?

Idag er det Eileen som svarer:

  • Hvilken sommerblomst er din favoritt, og hvorfor?

“Hawaiirose (Hibiscus), den gir godfølelse av sommer og tropiske strøk. Flotte farger og lettstelt. Pluss at det er god mat til skilpadder. Liker også hortensia (Hydrangea), Dahlia (georginer) og kosmos (Cosmos bipinnatus).”

  • Hvilken staude er din favoritt, og hvorfor?

“Lavendel. Fin å se på, lukter godt. Liker også kattemynte, det er morsomt med kattene.”

  • Hvilken prydbusk er din favoritt, og hvorfor?

“Rosebusker, sommerfulgbusk og syrinhortensia. Fordi de er fine å se på.”

Litt om noen av Eileens favoritter:
Hortensia:
Hortensia finner du i sommerblomstavdelingen og selges der som sommerblomst eller stueblomst. Men vi har også et stort utvalg av hagehortensia, de er større i planten og finnes ute blant hageplantene i hagesenteret. Hortensia har store, runde blomster som gjerne sitter tett i tett og har lang blomstringstid. De skjønne blomstene gjør de svært godt egnet i buketter. Hortensiaene liker seg i halvskygge, og i hortensia- eller rododendronjord.
På Plantebørsen har vi hortensia i flere ulike slag, former og farger.


 
sommerfuglbusk
Sommerfuglbusk:
Ønsker du deg sommerfugler, så er sommerfuglbusken planten å gå for. Sommerfuglene elsker den, og det gjør også mange mennesker. Den har god duft og fine farger, og kan blomstre fra juli til september. Men vær obs på at busken kun har H3 (herdighetssone), og liker å stå på et lunt og solfylt sted.
Les mer om sommerfugler i hagen her.
 
 
Syrinhortensia:
Syrinhortensia er en prydbusk det går virkelig mye av i hagesenteret. Antageligvis fordi den ofte blir anbefalt av oss, men også fordi kundene selv ofte har den som favoritt. Syrinhortensiaen er ganske enkelt bedårende, og pryder hagen med mengder av store blomster (eller høyblader) man har glede av lenge. De blomstrer senere i sesongen enn mange andre prydbusker, og pynter opp hagen langt utover sensommeren og høsten. Det finnes en mengde ulike typer syrinhortensia, noen med hvite blomster, andre med rosa eller grønne. Noen med runde blomster, andre med avlange. På Plantebørsen har vi i sesongen dessuten oppstammede syrinhortensia i vårt brede sortiment. Ulike typer har ulike preferanser. Men generelt kan man si at syrinhortensia trives i sol/halvskygge og har en herdighet på rundt H4-H5. Avhengig av slag, blir de mellom 1-3 meter høye.

Velkommen innom hagesenteret for å se hva vi har inne nå.
Kontaktinformasjon finner du her.

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Thuja smaragd hekk langs vei

Vintergrønn hekk

koreakornell

Koreakornell

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.