17.mai blomster
17.mai blomster

17.mai i hagen

Grunnlovsdagen nærmer seg med stormskritt, og det er på tide å gjøre hagen fin og klar for festlighetene. I år har vinteren vært lang og det har ikke vært så aktuelt å plante ut sommerblomster før nå. Skulle det komme flere frostnetter, finnes det heldigvis enkle grep å ta.

Dekk til eller ta med inn

Sommerblomstene har en lang sesong foran seg. Gi de en god start og ikke la dem fryse ute om nettene. Du kan plante sommerblomster nå, og så holde et øye med på værmeldingen. Skulle det bli frost igjen, bør de fleste sommerblomster vernes. Hvis du har plantet i bakken, kan du dekke til blomstene med et pledd eller noe annet som holder frosten ute. Har du plantet i potter, kan du løfte de inn om natten og la de stå ute dagtid. 

sommerblomster

Utvalget av sommerblomster er veldig godt på Plantebørsen nå. Her er noen ferske bilder fra blomsteravdelingen:

Stemor tåler frost

Vil du pynte til 17.mai i hagen, men bor et sted hvor frostnettene ikke har sluppet taket? Da er fargeglade og froststerke stemor et nydelig alternativ. De tåler noen kuldegrader (rundt -5), og kan i tillegg holde seg fine til langt utover sommeren.

Stemor i hagesenteret er en mengde ulike krysninger av Viola tricolor og andre Viola-sorter. De kommer i svært mange ulike fargekombinasjoner, og du kan velge mellom storblomstret og småblomstret. 

Stemor

Velkommen til Plantebørsen for en hyggelig handel!

SE FLERE INSPIRASJONSAKER
Thuja smaragd hekk langs vei

Vintergrønn hekk

koreakornell

Koreakornell

Våre fineste utepotter

Lavendel

Hagetrender 2024

Ønsker du hjelp i hagen?

Alt starter med en samtale. Vi lytter til dine ønsker og behov, og gir deg tips, råd og veiledning.